Editörün SeçtikleriEkonomiEmlak

Konut kredilerinde yeni karar çıktı: Tamamen değişti! Yeni oranlar açıklandı

Gelen bir son dakika haberine göre konut kredilerine ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Ev sahibi olacakları yakından ilgilendiren detay az önce açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerinde oranların tamamen değiştiğini belirtti. Detaylar haberimizde ..

Alınan karara göre 1. El ve 2. El konut kredileri için kredi değer oranı değiştirildi. Buna göre değeri 10 milyon TL üzerinde olan evler için kredi verilmeyecek. Değeri 2 – 5 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde 70, 2 milyon TL ve altında olan konutlar için yüzde 90’a kadar kredi kullanılabilecek.

BDDK’NIN YAPTIĞI RESMEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili karar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından açıklandı. BDDK yaptığı açıklamasında konut kredilerinde kredi değer oranının değiştirildiğini açıkladı. BDDK yaptığı açıklamasında, “2 milyon TL’nin altındaki konutlar için yüzde 90’a varan kredi kullanılabilecek. Değeri 2 milyon TL- 5 milyon TL arasındaki konutlar için yüzde 70 oranında kredi kullanılabilecek” denildi. İşte o açıklamanın tam metni: