Editörün SeçtikleriEkonomi

Akaryakıt 30 TL’ye dayanmıştı: Akaryakıta indirimle müdahale ediliyor! Çok büyük indirim gelecek!

Yılbaşından bu yana akaryakıt fiyatların peş peşe büyük zamlar gelmişti. Son gelen zamlarla birlikte fiyatların resmen 30 TL’yi aşmasından sonra küçük indirimlerle fiyatlar 30 TL’nin altına inmişti. Gelen bir son dakika haberine göre 23 Haziran’da benzine 25 kuruşluk indirim sonrasında dolar ve brent petrol fiyatlarının bu şekilde devam etmesi durumunda bir indirimin daha geleceği duyuruldu.

Dolar ve petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi halinde motorin fiyatlarında da büyük bir indirim geleceği belirtildi. Dolar son günlerde yatay seyrine devam ediyor. Beraberinde brent petrol fiyatlarında da ciddi düşüş kaydediliyor. Son olarak 23 Haziran tarihinde benzin fiyatlarına 25 kuruşluk bir indirim yapılmıştı.

ÇOK BÜYÜK İNDİRİM GELECEĞİ DUYURULDU

Bir indirim haberi daha duyuruldu. Fiyatların bu şekilde devam etmesi halinde akaryakıta bir indirimin daha geleceği belirtildi. Dolar kuru ve petrol fiyatları yeniden yükselmezse cumartesi günü motorine 1 TL 34 kuruş indirim yapılacağı belirtildi.

AKARYAKITA BİR YILDA ÇOK BÜYÜK ZAM GELDİ

İstanbul’dan gelen ramlara göre benzinin litre fiyatı bugün yaklaşık olarak 27,51 TL olarak belirtildi. Bu rakam geçtiğimiz yıl 7,72 TL, yılbaşında 12,29 TL olarak belirtilmişti. Akaryakıta yıllık zam oranı yüzde 256, yılbaşından bu yana yüzde 124 olarak açıklandı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul’da motorin litre fiyatı 29,99 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 27,26 liradan satılıyor.