Gündem

Yaz Sezonu Acımasız Başladı; Bir Dizi Daha Reyting Kurbanı Oluyor: Sayaçta Resmen İbre Bile İlerlemiyor! “Bu Ne Hal?”

Yaz dizilerinin bir bir seyirci kantarına çıkmaya başladığı şu günlerde Kanal D ekranlarının bu sezonki ilk yaz dizisi olan Seversin de seyirci karşısına çıkmaya başlamıştı. Romantik komedi tadındaki hikayesi ile dizi seyircisinin ilgisini uyandırmayı başaran Seversin dizisi de reytinglerde bekleneni ne yazık ki veremedi. Bunun ardından ise, yayıncı kuruluşun final kararı alıp almayacağı merak edilmeye başlandı.

Merak ile takip edilen yaz dizileri reytinglerinde işler hiç umulduğu gibi gitmedi. Özellikle yazın televizyon izleme eğilimiyle yaz dizilerinin sezon dizileri kadar güçlü reyting almayacağı genel kabul gören bir görüş olsa da bu sezonki yaz dizileri geçtiğimiz sezonki yaz dizilerinin dahi etkisini uyandıramadı. O dizilerden biri olan Kanal D ekranlarının ilk yaz dizisi Seversin ise, beklenen reytinglerin çok altında kaldı.

Ünlü İsimler Reyting Getirmedi

Kanal D İç Yapımlar tarafından hayata geçirilen Seversin dizisinin oyuncu kadrosu umut vaat etmişti. Başrollerini İlayda Alişan ve Burak Yörük’ün paylaştığı Seversin dizisinin oyuncu kadrosunda; Nergis Kumbasar, Zeynep Kankonde, Ceren Taşçı, Ozan Dağgez, Halil İbrahim Kurum, İlkin Tüfekçi, Ergül Miray Şahin, Hazal Benli, Atakan Yılmaz, Yiğit Dikmen, Ceren Yıldırım, Elif Çapkın, Yağmur Gurur ve Nihayet Şahin gibi güçlü isimler bir araya gelmişti. Usta bir oyuncu kadrosu ile seyirci karşısına çıkan Seversin’in reytinglerde de güçlü olması bekleniyordu. Ancak son bölümü ile Seversin dizisi, reytinglerde resmen çakıldı.

Reytingler Beklenenin de Altına İndi

Asya (İlayda Alişan) ve Tolga (Burak Yörük) arasındaki buzların yavaş yavaş erimeye başlaması ve Kadir’i ikna etmek için evleneceklermiş rolünü oynamaları başlamasıyla ekrana gelen Seversin dizisinin son bölümünde heyecan seviyesi de yükseltilmişti. Ancak yapım ekibi Seversin dizisinden bu hafta da beklediğini alamadı. 22 Haziran 2022 tarihinde dördüncü bölümünü ekranlara getiren Seversin dizisi, ABC1 gruplarında altıncı olurken, AB grubunu beşincilik elde etti. Sadık seyirci kitlesinin şaşkınlıkla takip ettiği Seversin dizisinin reytingleri günden güne erimeye başladı. Bu durum akıllara final kozunu getirirken; Seversin dizisinin hayranları reyting değerlerini paylaşım “Şaka mı bu?” gibi yorumlarda bulundu.