Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Tiryakilere kötü haber verildi! Sigaraya büyük zam yolda! Tarih belli oldu

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre sigara ve alkol fiyatlarına büyük zam geleceği duyuruldu. Aybaş, Temmuz ayına ilişkin yaptığı açıklamasında, “Sigara ve alkolde yüzde 15 ila yüzde 20 aralığında bir artış söz konusu olabilir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde ÖTV düzenlemesinden sonra TT grubu bünyesindeki sigaralara 1 – 2 TL arasında zam geldi. Özgür Aybaş, yaptığı açıklamasında da zam sinyalini resmen verdi.

YÜZDE 15 – 20 ARASINDA ZAM

Sigara ve alkole zam sinyali veren Özgür Aybaş, şunları dedi:

“Temmuzun ilk haftası sigara ve alkole zam gelebileceği yönünde fısıltılar var. Ancak, henüz net değil. Hafta sonu netleşir. Biliyorsunuz motorin fiyatları çok yükseldi. Dolar kuru da yerinde durmuyor. Kur artışı devam ediyor. Bu çerçevede temmuz ayının ilk haftası zam gelebileceği yönünde bir beklentimiz var. Sigara ve alkolde yüzde 15 ile 20 aralığında bir artış söz konusu olabilir”

İNSANLAR CİDDİ DERECEDE KAÇAĞA YÖNELDİ

Yapılan son zamdan sonra sigara ve alkol satışının düştüğünü söyleyen Aybaş, açıklamasının devamında vatandaşların kaçağa yöneldiğini belirterek, “Satışlar yüzde 50 azaldı. Artık herkes kaçak sigara ve alkol tüketiyor. Vatandaş, içeceği içkiyi kendi evinde kendisi yapmaya başladı. Etil alkolü internet sitelerinden çatır çatır satın alıyor. İnsanlar ciddi biçimde kaçağa yöneldi” dedi.