Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aile Bakanlığı ailelere 600 TL veriyor! Bakanlık az önce duyurdu: Pazartesi günü başlıyor! PTT’den paralar alınacak

İhtiyaç sahibi ailelere para ödemeleri başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek ödemeleri hakkında bir açıklama yaptı ve dar gelirli ailelere 12 ay boyunca belirli bir miktar ödeme yapılacağı ifade edildi. Ayrıca destek için başvurular pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden ya da SYDV’lerden yapılacağı ifade edildi.

600 TL ÖDEME YAPILACAK

Destek parası ödemeleri hakkında flaş gelişmeler yaşandı. Bakan Yanık destek programının detaylarını açıklarken destek ödemesi aylık 450 – 600 TL arasında hanelerin gelir durumuna göre değişkenlik göstereceği ifade edildi. Ayrıca bu destek ödemelerinin 12 ay boyunca devam edeceği ifade edildi

BAKAN YANIK’IN AÇIKLAMALARI

NTV’de sosyal yardımlardan, yaşlı ve engellilere evde bakım desteğine birçok soruya cevap veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:

2021’de 97,8 milyar lira yardım yapıldı. Sosyal yardımların daha geniş alana ulaşması amaçlanıyor. Türkiye Aile Desteği Programı’ndan yılda 4 4 milyon hanenin yararlanmasını hedefliyoruz. Bunun başvurularını da 27 Haziran’da almaya başlayacağız.

15 MİLYAR TL’LİK PAKET

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 15 milyar TL’lik paket. Şu ana kadarki en büyük sosyal yardım programı olacak. Toplam bütçe olarak mevcut tüm yardım programlarından daha büyük bir program.

DOĞALGAZ YARDIMLARI

Doğalgazda yardımlarımız 450-1150 lira arasında değişiyor. Sosyal yardıma muhtaç olan ailelerin, çocuklarını anaokulan ya da kreşe giderken maddi açıdan zorlandıklarını tespit ettik. Anaokulu desteğimiz eğitime ulaşımı kolaylaştıracak. Ailelerimizin yapacaklarını tek şey, çocuklarını okula kaydettirmek olacak.”