• Haberler
  • Ekonomi
  • Altın fiyatları pazartesi tepe taklak olacak: Asıl yarın başlayacak! Pazartesi, gram, yarım, çeyrek altın ..

Altın fiyatları pazartesi tepe taklak olacak: Asıl yarın başlayacak! Pazartesi, gram, yarım, çeyrek altın ..

Haftanın her gününde olduğu gibi hafta sonu da altın fiyatları yakından takip edilen konular arasında yerini alıyor.Altın fiyatlarında ciddi derecede düşüşün başlayacağı uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Haftanın her gününde olduğu gibi hafta sonu da altın fiyatları yakından takip edilen konular arasında yerini alıyor. Altın fiyatlarında ciddi derecede düşüşün başlayacağı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Ancak asıl düşünün yarın yani pazartesi günü meydana geleceği belirtiliyor.

Cuma günü BDDK’nın almış olduğu karardan önce 1020 TL civarında hareket eden gram altın birden hızla değer kaybederek 968 TL’ye kadar geriledi. Günlük değer kaybı yüzde 5 oldu. Buna bağlı olarak altın uzmanları altın fiyatları için önemli açıklamalarda bulundu. Dolar ve altın fiyatları hakkında yapılan son açıklama ve detaylar haberimizde

GRAM ALTIN 960 TL BANDINA DAYANDI

Altın Cuma günü sert bir şekilde düştü. Gram altın 968 TL seviyelerine kadar düşerken, dolar 16,49 TL seviyelerine kadar geriledi. Euro ise 17,39 TL seviyelerinden işlem gördü. Peki, altın fiyatları daha düşmeye devam edecek mi?

TL HIZLI BİR ŞEKİLDE DEĞER KAZANDI

BDDK yaptığı açıklamasından sonra Türk Lirası’nın değeri hızlı bir şekilde arttı. Faiz konusunda tutumun net olduğu ifade edilen yeni ekonomi yönetimi altın fiyatlarını etkiledi. Bu sistemdeki en temel amaç gereksiz görülen ya da spekülatif amaçlı yapılan döviz talebini biçmek. Şirketler döviz hesaplarını bozdurmaya ve döviz almamaya, TL’ye dönmeye yönelik olarak yönlendirilmek isteniyor.

BDDK’NIN YAPTIĞI AÇIKLAMA NE ANLAMA GELİYOR?

Konuya ilişkin Altın Uzmanı İslam Memiş’ten de değerlendirme geldi.Memiş, yaptığı açıklamasında durumu şu şekilde değerlendirdi:

“BDDK "Döviz varlıklarınız 15 milyon TL'nin üzerindeki rakama denk geliyorsa artık kredi kullanamayacaksınız. Kasanızda döviziniz var onları bozdurarak TL ihtiyaçlarınız giderebilirsiniz"

"Döviz 18 seviyesini gördüğünde kimse dövizine dokunmayıp bankalardan TL alıyordu. Türk milletinin durumu onların umurunda değildi. Enflasyon patlak versin insanlar mağdur olsun. Yani zenginin daha zengin olduğu sistem bitti"

DÖVİZ ALACAKLAR HEMEN ELİNİ ÇABUK TUTSUN

Döviz almak isteyenlerin alım yapması gerektiğini belirten Memiş, "9 Haziran'da Türk ekonomisine destek vermek için dövizlerimizi sattık. Türkiye'nin Orta Doğu'daki mücadelesi, orman yangınları gibi durumlarda ciddi mühimmat gerekti.

Ben ve yol arkadaşlarım da Türkiye'ye destek vermek için sattık. Rahat olun biz samimiyetle bu işi yapıyoruz. Allah yardımcımız olacak. Dürüst insanlar her zaman kazanacaktır. Aldıklarımız geri yerine koyacağız. Mahçup olmadık. Fiziki varlıkları olanlar sözümü tuttum. Pazartesi farklı taktik yapabiliriz." Dedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme