Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyuracak! Kritik tarih resmen belli oldu: Herkesi ilgilendiriyor

Haziran ayının bir Kabine Toplantısı daha yarın gerçekleştirilecek. Söz konusu toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek. Bu toplantıda önemli gündem maddeleri değerlendirilecek. Gerçekleştirilecek bu toplantının ardından alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, toplantıda görüşülecek konulara ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan açıklamalarında Kurban Bayramının 4 gün olacağını belirtti ve Kurban Bayramı’nın arefe günü 8 Temmuz’a denk geldiğini bayramın birinci ve ikinci günü cumartesi ve pazar olacağını ancak Kurban Bayramı’nın üçüncü ve dördüncü günü pazartesi ve salı gününe denk geldiğini ifade etti.

9 GÜN OLMA İHTİMALİ VAR

Bunun yanı sıra Arda Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Ancak aynı hafta içerisinde bir resmi tatil daha var. Haftanın son çalışma günü olan 15 Temmuz cuma da resmi tatil. Arada iki gün kalıyor. Kurban Bayramı’nın son günü ile 15 Temmuz arasında kalan 2 günde memurların idari izinli sayılıp sayılmayacağı oldukça önemli bir soru. Arada kalan 13 ve 14 Temmuz’da memurların idari izinli sayılması halinde bayram tatilinin 9 güne uzama ihtimali ortaya çıkıyor. Bu nedenle gözler aradaki 2 günün izinli sayılıp sayılmayacağında olacak. Bu karar Kabine toplantısında verilecek.”

BAYRAM VE ASGARİ ÜCRET

Söz konusu Kabine Toplantısında 13 ve 14 Temmuz tarihlerine idari verilmesi halinde bayram tatili 9 güne uzayacak. Ayrıca bu toplantıda asgari ücret konusunun da ele alınması bekleniyor. Bu konuda da bir karar alınırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurması bekleniyor.