Editörün SeçtikleriEkonomi

Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar bir anda iki kat artacak! Dolar 30 TL gelişmesi

Dolar kuruna ilişkin son dönemlerde peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bir önemli açıklama ünlü ekonomist Cüneyt Akman tarafından yapıldı. Akman, yaptığı açıklamasında durumun bu şekilde devam etmesi halinde doların bir anda 2 katına çıkacağı ve 30 TL’yi aşabileceğini söyledi.

Akman, açıklamasında tedirgin eden ifadeler kullandı. Acil bir şekilde döviz bulunmaması ve enflasyonun bu şekilde ilerlemesi halinde durumun 2018 yılındaki gibi olabileceğini söyledi. Detaylar haberimizde..

DOLARIN HALİ MERAK KONUSU OLDU

Dolardaki yükselişin daha nereye ve ne kadar gideceği merak ediliyor. Mayıs ayında 13,45 TL seviyesinde olan dolar 17 TL’yi aştı. Haziran başında da 17 TL’yi aşan dolar şu anda 17,35 TL seviyelerinden işlem görüyor. Konuya ilişkin Uzman Ekonomist Cüneyt Akman tarafından açıklama geldi.

ACİLEN 50 – 60 MİLYAR DOLAR BULUNMALI

Cüneyt Akman, yaptığı açıklamasında acilen 5-10 milyar dolar değil, 50 milyar 60 milyar doların bulunmaması halinde korkunç şeyler olabileceğini ve doların 30 TL’yi aşabileceğini söyledi.

Açıklamalarına devam eden Cüneyt Akman, ”Böyle gitmesi için hiçbir sebep yok ancak alınan kararlar ortada. Merkez Bankası bütün işlevini yitirmiş. Enflasyonu düşürmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Bari toplantı da yapmayın boşu boşuna! Çekilin istifa edin o zaman” dedi.

DOLAR BİR ANDA 30 TL VE ÜZERİNE ÇIKAR

Enflasyon konusunda da açıklamalarına devam eden Akman, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Siz enflasyonu durduramazsanız,  TÜİK’in açıkladığı o yüzde 70’li seviyeler bir kenara işler daha da kötüleşebilir. Bakın eğer yüzde 100 enflasyonu sürdürürseniz, birde kasıtlı olarak tutmaya çalışırsanız dövizi 2018’deki gibi o zaman bir anda şok artış yaşarız. Hatta bir anda iki katına yani 30 lira ve üzerine çıkar!’

TÜRK LİRASI BUNU HAK ETMİYOR

“Türk lirası bunları hak etmiyor. Şu anda yanlış politikalar uygulanıyor, en azından keşke hiçbir şey yapmasalar bari. Bu politika bırakılır ve biraz daha mantıklı işler yapılırsa, Türk lirası biraz gevşeme yaşar ve 15 TL seviyelerine gelir. Böylece cari denge daha makul seviyelere iner”