Gündem

Hastane randevusu olanlara son dakika duyurusu! Haber az önce verildi: O tarihlerde muayene olamayacaksınız

Sağlık personelleri bir kez daha iş bırakma kararı alırken bu karar da duyuruldu. Konu ile ilgili olarak Genel Sağlık-İş üyesi sağlık çalışanları 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde 2 gün iş bırakma eylemi gerçekleştireceği belirtildi. Bunun yanı sıra eylem sağlık alanında yaşanan şiddet ve özlük haklarından mahrum kalmaya dikkat çekmek için yapılacağı duyuruldu.

İş bırakma eylemi nedeniyle hastalara nöbet düzeninde hizmet verileceğini açıklayan Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

YOĞUN BAKIM AKSAMAYACAK

“Acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak.

Yoğun ve fedakâr bir şekilde sağlık hizmetinin, etkin, verimli ve kesintisiz olarak sunulmasını gerçekleştirmek üzere görevlerini yapmakta olan sağlık çalışanları, siyasi iktidarın hatalı karar ve stratejileri nedeniyle özlük haklarından mahrum kalmakta, sağlık çalışanlarına şiddet her geçen gün artmakta, sağlık çalışanlarının, görevlerini huzur ve işyeri barışı ile sürdürmeleri imkânsız hale getirilmektedir.

ŞİDDET YASASI İSTENİYOR

Sağlık emekçilerini hedef alan fiziksel ve psikolojik saldırıların gün geçtikçe artış göstermesi, hem mesleki saygınlığı yerle bir etmekte hem de sağlık emekçilerinin huzurlu bir çalışma ortamında görevlerini icra etmelerinin önünde büyük bir sorun oluşturmaktadır. ‘Dostlar alışverişte görsün’ mantığıyla hazırlanan bir yasa değil, sağlıkta şiddeti gerçekten azaltabilecek nitelikte etkin ve caydırıcı bir Sağlıkta Şiddet Yasası istiyoruz”

SAĞLIKÇILARIN TALEPLERİ

Bu eylem doğrultusunda sağlıkçıların talepleri de paylaşıldı. Bazı sağlıkçılar 30 Haziran 2021’de yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin, nam-ı diğer ‘ceza yönetmeliğinin’ geri çekilmesini ya da yönetmeliğin, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirecek, işyeri barışı getirecek şekilde revize edilmesini isterken bazı sağlık çalışanları da performans sisteminden vazgeçilmesini istedi.