Editörün SeçtikleriGündem

Acil duyuruldu: Kırmızı kodla uyarılar peş peşe geldi! Bu gece herkes tedbirini alsın

Haziran ayına girmemize rağmen sağanak yağış etkisini göstermeye devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu akşamın verilerine göre çok sayıda ile kırmızı kodla uyarıda bulundu. Özellikle Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın gibi illerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış görülmesi bekleniyor.

Acil kırmızı kodla uyarı hem AFAD hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldı. Kırmızı kod uyarısı ile vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altı çizilirken detaylar da ayrıca aktarıldı.

İLLER TEK TEK SIRALANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hem sağanak hem de rüzgar uyarılarını peş peşe sıraladı. Sosyal medyadan da açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı detayları aktardı. Twitter üzerinden açıklama yapan Bakanlık şunları söyledi:

“Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak, Düzce. Bu illerimiz için Meteoroloji Genel Müdürlüğü ‘kırmızı’ kodla uyarıyor. Batı ve Orta Karadeniz’deki vatandaşlarımız bu geceden itibaren ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâra karşı her zamankinden daha dikkatli olmalı”

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD, Twitter hesabından yayınladığı mesajda gece yarısına dikkat çekti. İşte açıklamanın tamamı:

“Meteoroloji’den alınan bilgilere göre Batı Karadeniz’de halen devam eden yağışlar, bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracaktır.

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında; ilgili afet grupları AFAD Yönetim Merkezi’nde grup temsilcilerinin katılımıyla toplanmıştır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, meteorolojik uyarı verilen illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuza geçirilmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1 helikopter Sinop iline, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 1 helikopter Bartın, Amasra’ya görevlendirilmiştir.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, kamu kurumları ve belediyeler, yaşanabilecek olumsuzluklara destek vermek amacıyla, iş makinesi ve personel görevlendirmek üzere teyakkuza geçirilmiştir. Ayrıca, meteorolojik uyarı verilen illere sınır ve yakın tüm iller teyakkuza geçirilmiştir.

Bakanlığımızca; Ankara, Afyonkarahisar, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Aksaray, Balıkesir, Samsun, Trabzon, Kayseri, Erzurum, Tokat ve Sakarya illerinden Bartın, Düzce, Kastamonu, Zonguldak ve Sinop illerine, toplamda 104 personel, 14 araç ve 10 bot görevlendirilmiştir.

Bölgedeki vatandaşlarımız, devam eden yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı SMS yoluyla bilgilendirilmiştir.

Yetkili kurumlar tarafından iletilen uyarıların dikkate alınması ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.”