Editörün SeçtikleriEkonomi

Fiyatlar değişti: En ucuz sıvı yağ da zamlandı! İndirimli ayçiçeği yağı kaç para?

Yılbaşından bu yana evlerde en çok kullanılan temel gıda ürünleri arasında olan ayçiçeği yağlarına zam geldiği duyuruldu. Zincir marketlere kıyasla çok daha uygun fiyatlarda yağ satışı yapan TMO indirimli sattığı ayçiçeği yağlarına zam geldiğini duyurdu. En ucuz sıvı yağ da zamlandı. İndirimli ayçiçeği yağı kaç para oldu? Detaylar haberimizde

Toprak Mahsulleri Ofisi, indirimli olarak sattığı ayçiçeği yağlarının zamlandığı duyurdu. Artan ayçiçeği yağı fiyatları için harekete geçen market, sektörden daha uygun fiyatlarda yağ sattığını duyurmuştu. Ancak son dönemlerde gelen zamlardan TMO’nun sattığı ayçiçeği yağı da nasibini alacak.

AYÇİÇEK YAĞ FİYATLARINA ZAM GELDİ

Hükümet ayçiçeği yağ fiyatlarına gelen zamlardan sonra geçen yıl TMO’yu uygulamaya koymuştu. İlk müdahale 2021 yılının bahar ayında yapılmıştı. O zaman uygun fiyatlı sıvı yağlar 59 TL’den satışa çıkmıştı. Daha sonra ikinci müdahale ile yağ fiyatları 99 TL’ye çıkmıştı.

Yapılan KDV indirimi ile birlikte yağ fiyatları 92,5 TL’ye düştü. Yapılan son 3’üncü müdahale ile indirimli yağ fiyatları 12 9 TL’den alıcı bulmaya başladı.

TMO UCUZ AYÇİÇEK YAĞI KAÇ PARA?

TMO, Mart ayında yağ fiyatlarını 129 TL’den satışa sunmuştu. Dün gelen zam sonrasında artık TMO ayçiçeği yağ fiyatı 129 TL’den 135 TL’ye çıkarıldı.