Editörün SeçtikleriGündem

Böylesi görülmedi: Çok kuvvetli ve şiddetli yağış geliyor! Bu gece yarısı ortalığı sel götürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde sağanak yağış uyarısında bulundu. Çok kuvvetli ve şiddetli yağış karşısında vatandaşların bu akşamdan itibaren acilen tedbir alması gerektiğini belirten MGM’nin güncel hava durum tahmin açıklaması ve detaylar haberimizde..

Sağanak yağış etkili bir şekilde geri dönüyor. Bu gece yarısından itibaren başlayacağı açıklanan MGM vatandaşları çok kuvvetli ve şiddetli yağış karşısında uyardı. Ortalığın resmen sel gideceği açıklandı. İşte MGM’nin il il hava durum tahmin açıklaması:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre “Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kütahya, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Muş çevreleri ile Adana’nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli; Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun’un batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı olması bekleniyor” ifadesi kullanıldı.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

AŞIRI YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BU GECE BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı, zamanla çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Edirne çevreleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sakarya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

BALIKESİR 17°C, 30°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

 

EDİRNE 18°C, 32°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

İSTANBUL 19°C, 28°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

KOCAELİ 17°C, 28°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla İç Ege’nin çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

DENİZLİ 18°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

 

İZMİR 22°C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

 

KÜTAHYA 11°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

MANİSA 21°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

 

AKDENİZ

Az bulutlu, zamanla iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Osmaniye’nin kuzey çevreleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana’nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

ADANA 21°C, 32°C

Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

ANTALYA 26°C, 34°C

Az bulutlu

 

HATAY 21°C, 29°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

 

MERSİN 23°C, 31°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli, Çankırı çevrelerinden çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

ANKARA 14°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

ÇANKIRI 14°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

ESKİŞEHİR 13°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

KONYA 15°C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

 

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bolu ve Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

 

BOLU 12°C, 19°C

Çok bulutlu, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

DÜZCE 16°C, 24°C

Çok bulutlu, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

KASTAMONU 11°C, 20°C

Çok bulutlu, çok kuvvetli ve şiddetli yer yer aşırı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

SİNOP 18°C, 24°C

Çok bulutlu, çok kuvvetli ve şiddetli yer yer aşırı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Tokat çevrelerinde kuvvetli; Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun’un batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

AMASYA 13°C, 20°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

ÇORUM 12°C, 19°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

SAMSUN 18°C, 25°C

Çok bulutlu, batı ilçeleri çok kuvvetli ve şiddetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

TRABZON 19°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeydoğu kesimleri ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ve Muş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

ERZURUM 6°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

KARS 8°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

MALATYA 15°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

 

VAN 12°C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

DİYARBAKIR 17°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

 

GAZİANTEP 17°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

 

SİİRT 20°C, 32°C

Az bulutlu

 

ŞANLIURFA 21°C, 33°C

Az bulutlu