DünyaEditörün SeçtikleriGündemSağlık

Korona yeniden hortladı: Vakalar artışa geçti! 2 yeni korona belirtisi açıklandı

Tüm dünyayı yaklaşık 2 yıldır etkisi altına alan koronavirüsten kötü haber geldi. Çin’de ortaya çıkan koronavirüse aşılar ve tedbirlerle birlikte vaka sayıları kontrol altına alındı. Ancak vakaların bazı ülkelerde yeniden artışa geçtiği açıklandı. Konuya ilişkin İngiliz medyası koronavirüsün 2 önemli semptomunun açıklandığını duyurdu. Yeni korona belirtileri neler?

Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs salgını artık gündem olmaktan çıkmıştı. 6,5 milyona yakın insanın ölmesine neden olan salgına ilişkin 2 yeni belirtinin daha olduğu açıklandı. Yapılan açıklamaya göre kas ve başın 2 tarafında meydana gelen ağrı koronavirüs belirtileri arasında bulunuyor.

BAŞ VE KASLARDAKİ AĞRILAR KORONAVİRÜS SEMPTOMLARI OLABİLİR

Bu yıl diğer yıllara göre etkisini azaltan koronavirüs tüm dünyaya nefes aldırdı. Bilim adamları bedende ağrı hissedilmesinin erken dönem belirtisi olduğunu ifade ediyor. Konuya ilişkin, “Bu ağrıları dikkate almak hastalığı erken dönemde tespit etmek ve zamanında gerekli önlemleri almayı da beraberinde getiriyor. Başınızda ve kaslarınızda ağrılar, Covid-19’un semptomları olabilir” ifadesini kullanıldı.

AĞRILAR BAŞIN 2 TARAFINDA GÖRÜLÜYOR

Baş ağrısının koronavirüsün ilk dönemlerinde görüldüğü ifade edilirken, uzmanlar 3 tip ağrı olduğunu belirtti. Bunları başında başta nabız atışı gibi düzenli bir ağrı, bıçak saplanmış gibi bir ağrı ve sanki bir baskı oluyormuş gibi ağrı olduğu belirtildi. Uzmanlar, “Bu ağrılar genelde kafanın iki yanında görülüyor ve tek yerde oluşmuyor. Üstelik bu baş ağrıları sıradan ağrı kesicilere karşı da dayanıklı” yorumunu yaptı.

KAS AĞRILARI BURALARDA GÖRÜLÜYOR

Uzmanlar baş ağrılarının uzun vadede koronavirüs bağlantılı olduğu ifade ediyor. İngiliz Daily Star Gazetesi’ndeki habere göre , “Covid-19 olan insanların kaslarında ağrı ve acı oluşuyor. Özellikle omuzlar ve bacaklar. Kas ağrısı, erken Covid-19 semptomlarından biri” yorumu yapıldı.