Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Yakıt fiyatları 30 lirayı geçince müdahale edildi! Akaryakıt fiyatlarına 4 TL’den fazla indirim geliyor: Depoları doldurmayın bekleyin

Akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarının ve doların yükselmesi ile birlikte rekor seviyelere ulaşmıştı. Bu kapsamda sektör yetkililerinden gelen bir son dakika duyurunsa göre akaryakıta peş peşe indirim geleceği belirtildi. Fiyatların 30 TL’yi geçmesi vatandaşları sıkıntıya sokarken, aniden düşüş gösteren dolar, akaryakıt fiyatlarını düşürmeye başladı. Bu noktada benzin ve motorin fiyatlarına indirim haberleri gelmeye başladı. Piyasa yetkililerinin aktardıklarına göre benzin ve motorine toplam 4 TL’den fazla indirim olacağı ifade edildi.

TOPLAM 4.3 TL İNDİRİM OLACAK

Ortaya atılan iddiaya göre akaryakıt fiyatlarında bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim yapılacağı ifade edildi. Motorin fiyatlarına Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 TL 55 kuruş, benzine Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,75 TL kuruş indirim beklendiği ifade edildi. Toplam da indirimin miktarı ise 4 TL 30 kuruş olarak belirtildi.

BUGÜN 2.5 TL İNDİRİM VAR

NTV’de yer alan habere göre Cuma gününden beri dolar kurunda yaşanan gerileme ve küresel piyasalardaki petrol fiyatlarının düşüşe geçmesi üzerine 30 lira olan motorin litre fiyatında bu gece yarısından itibaren 2 lira 50 kuruş indirim yapılması beklendiği paylaşıldı. 22 Haziran’daki 25 kuruşluk indirimin ardından benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklenmediği belirtildi.

İSTANBUL

Benzin: 27,26 TL
Motorin: 30,00 TL
LPG: 11,97 TL

İZMİR

Benzin: 27,37 TL
Motorin: 30,04 TL
LPG: 12,09 TL

ANKARA

Benzin: 27,35 TL
Motorin: 30,09 TL
LPG: 12,29 TL