Editörün SeçtikleriEkonomi

Bugün belli oldu: 6 bin 391 TL’den az maaş alıyorsanız dikkat! Kötü haber geldi!

Tüm Türkiye’nin merak ettiği rakamlar resmen açıklandı. Gelen bir son dakika haberine göre Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre maaşı 6 bin 391 TL’den düşük olan kişilere kötü haber verildi. Detaylar ve son rakamlar haberimizde

Türk-İş’in yapmış olduğu açlık ve yoksulluk sınırına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı haziran ayı için 6 bin 391 TL olarak, yoksulluk sınırı için ise 20 bin 818 TL’ye yükseldiği belirtildi.

YOKSULLUK SINIRI 20 BİN TL’Yİ GEÇTİ

Türk-İş Haziran ayı için verileri az önce açıkladı. Açıklanan verilere göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Haziran ayı içerisinde 6 bin 391 TL’ye yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL’ye çıktı.

ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE

Bu ay dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmesini ifade eden açlık sınırı 6 bin 391 TL oldu. Bu rakam asgari ücretin çok üstünde.

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen ‘yoksulluk sınırı’  20 bin 818 lira olarak hesaplandı

BEKAR ÇALIŞANIN AYLIK MALİYETİ 8 BİN TL’DEN FAZLA

Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ aylık 8 bin 313 lira olarak belirlendi.

Ankara’da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 6,2 artarken, son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 117,29 oldu.