Editörün SeçtikleriEkonomi

Aracı olan herkesi kapsıyor: Ödemeniz gerekiyor, zorunlu! Taksit yapılmıyor.. 685 TL!

Ülkemizde trafiğe çıkan ve aracı olan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yapılmasının zorunlu olduğu ve yapılmadığında her ay için ücret alındığı belirtildi. Buna göre ücretin 285 TL’den başladığı ve 685 TL’ye kadar çıktığı belirtildi. Sağlıklı bir trafiğin oluşması için trafiğe çıkan her aracın araç muayenesi yaptırması zorunlu. Aracını muayene ettirmek isteyenler en geç 9 gün öncesinden e-Devlet üzerinden randevu alabilecek.

Muayene tarihinden 1 ay önce de TUVTÜRK’ün resmi internet sitesi üzerinden muayene randevusu alabilirsiniz. Muayene tarihinde yapılmadığı her ay için yüzde 5 oranında gecikme zammı alınacak. Ödemelerde taksitlendirme işleminin yapılmadığı ve en çok 685 TL olduğu belirtildi. Detaylar haberimizde

YA 2 YA DA 3 YILDA BİR

Trafikteki araçların trafiğe çıkmasının uygun olup olmadığını anlamak adına 2 yılda bir araç muayenesi yapılıyor. Araç sıfır ve hususi ise 3 yıl sonra daha eski ise 2 yılda bir muayene yapılıyor. Ticari araçlar ise her yıl bakıma girmek zorunda.

TAKSİTLENDİRME YOK

Ücretler ise her yıl değerleme oranına göre değişkenlik gösteriyor. Bu yıl yüzde 36,20 oranında bir artış yaşandı. 1 ocak tarihinden itibaren en düşük muayene ücreti KDV dahil 285 TL oldu. En yüksek ücret ise 685 TL’ye çıktı. Ödemeler istasyonlarda nakit dışında banka ya da kredi kartı ile tek çekim şeklinde yapılıyor.

BORCU OLAN ARAÇ MUAYENE EDİLMİYOR

Muayene randevusunun alınabilmesi için aracın trafik cezası ya da HGS kaç geçiş cezası gibi borçların olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Gelen bilgiye göre cezası olan aracın muayene işlemi başlatılmıyor.