Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücret zammında beklenen gün geldi! Bugün belli oluyor: Konuşulan zam belli oldu! Ağızları açık bırakacak

Vatandaşlar enflasyona ezdirilmemesi için asgari ücret ile ilgili adımlar atılırken brüt 5.004 lira, net 4.253,4 lira olarak ödemesi yapılan asgari ücret Temmuz ayı işe beraber artışa gidileceği belirtildi. Bu noktada asgari ücret zammı için bugün komisyon toplanacak. Bu toplantı saat 14:00’da yapılacak.

KOMİSYON TOPLANIYOR

Asgari ücretli çalışan milyonlarca vatandaş için önemli bir gelişme yaşandığı belirtilirken gelen son bilgilere göre, bugün saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Asgari ücret komisyonu toplanacağı ifade edildi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Asgari ücret komisyonu, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluştuğu paylaşılırken komisyonun bugün yeniden asgari ücreti belirlemesi bekleniyor. Ücret belli olduğunda ise yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın herkesle paylaşması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE REKOR ZAM

Asgari ücret zammının 6 aylık enflasyonun yüzde 40 civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Bilindiği gibi emeklilere yüzde 40 oranında enflasyon farkı zammı yapılması bekleniyor. Henüz fark yüzde 35 olurken Haziran ayı verisi ile bu oranın yüzde 40 olabileceği belirtildi. Bu veriler Bakan Bilgin’in açıklamaları ile de desteklendi. Asgari ücrete de enflasyon farkı kadar zam yapılması bekleniyor. Eğer asgari ücrete yüzde 40 oranında zam yapılırsa da yeni asgari ücretin 5.954 TL olabileceği ifade edildi.