Editörün SeçtikleriEkonomi

Fiyatlara yeni zam geldi: Artık değişti! 4 TL oldu

Fiyatlara ilişkin çok önemli bir açıklama geldi. Zam kararı alındı. Resmen değiştiği duyuruldu. Eskişehir ve İzmir’den sonra Denizli’de de artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmek fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu. Buna göre yarından itibaren 200 gram ekmek artık 4 TL’den satılacak.

Alınan son zam kararına göre ekmeğin 210 gram 3 TL’den alıcı buluyordu. Ekmeğe zam haberine ilişkin son gelişmeler ve detaylar haberimizde..

13 TEMMUZ VE SONRASI İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Eskişehir’de ekmeğin fiyatı değişti. 210 gramı 3 TL’den satılırken, bundan sonra 200 gramı 4 TL’den satışa çıkacak. 250 gram ekmeğin fiyatı 5 TL olarak güncellendiği belirtildi. Eskişehir ve ilçelerinde yeni fiyatlar 13 Temmuz ve sonrası için geçerli olacağı belirtildi.

DENİZLİ’DE DE ZAM GELDİ

Yapılan açıklamaya göre Denizli’de de un fiyatları ve girdi maliyetlerindeki artış gerekçe gösterilerek fırıncıların zam istediği belirtildi. Yapılan görüşmeler sonrasında ekmek fiyatları için zam kararı alındı.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban son dönemde maliyetlerin çok arttığını belirterek, “Girdi maliyetleri durmadan yükseliyor. Un, elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Fırıncı esnafının da ayakta kalması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

4 TL OLDU

Ekmeğe son olarak mart ayı içerisinde zam yapılmıştı. Kentte 230 gram ekmek 2,5 TL’den satılıyordu. Daha sonra ekmeğin gramı 210’a düşürüldü ve fiyatı 3 TL olarak belirlendi. Bugün alınan kararla gram 200’e düşürüldü ve fiyatı 4 TL oldu.