Editörün Seçtikleriİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss B Memur Alım İlanlarıPersonel Alımı

18 yaşını tamamlayanlara müjde: DSİ (Devlet Su İşleri) çok sayıda ilde personel alımı yapıyor! Başvuru ekranı açılıyor

Kamu kurumlarından olan Devlet Su İşleri (DSİ) yeni personel alımını duyurdu. Yayımlanan son personel alım ilanına göre 18 yaşını tamamlayanlar için çok sayıda ilde personel alımı yapılacağı belirtildi. Başvuru ekranı açılıyor. DSİ mülakatsız KPSS şartlı personel alım detayları haberimizde

DSİ, İŞKUR üzerinden yayımladığı personel alım ilanında KPSS şartlı personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular temmuz ayı içerisinde alınmaya başlanacak. 18 Temmuz tarihinde başlayacak olan başvurular 28 Temmuz tarihinde sona erecek. Başvurular internet üzerinden yapılacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

  1. Türk Vatandaşı olmak
  2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak
  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  4. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak
  5. Askerlik durumu itibariyle askerlik ile ilişiği bulunmamak
  6. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak.
  7. Son müracaat tarihi itibarıyla Hukuk Fakültelerinin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Hukuk Programı bölümünden mezun olmak.
  8. Son müracaat tarihi itibarıyla Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak.
  9. ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS-P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

BAŞVURU YAPILABİLECEK İLLER VE KONTENJANLAR

Aydın (1), Artvin (3), Erzurum (1), Isparta(1), Kahramanmaraş (2), Kastamonu (2), Kars (3), Mardin/Dargeçit (3), Samsun (1), Sivas (1), Şanlıurfa (3), Trabzon (1), Van (4).