Editörün SeçtikleriEkonomi

Fiyatlarda son dakika gelişmesi: Fiyatlarda büyük artış! Tam 400 TL artırıldı

Gelen bir son dakika haberine göre fiyatlarda artış olduğu açıklandı. Konuya ilişkin kritik açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakan Kirişçi, yapmış olduğu yazılı açıklamasında ülkemizde mayıs ayının ortasında başlayan hububat hasadının bugünden itibaren yüzde 20 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Yağış rejiminde meydana gelen kaymalar sebebi ile birçok bölgede normalden daha farklı olarak hasadın 2-3 hafta ötelendiğini söyledi. Buna bağlı olarak fiyat farkı ödemelerinin temmuz ayında artırılarak yatırılacağını müjdeledi.

TEMMUZ AYINDAN İTİBAREN ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ

Kirişci, “Bakanlığımız ve Toprak Mahsulleri Ofisimiz tarafından iç ve dış piyasa gelişmeleri yakından takip edilmekte olup TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artırılmasına ve ‘Hububat Alim Primlerinin’ temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verilmiştir.” dedi.

BUĞDAY İÇİN 1000 TL, ARPA İÇİN 500 TL PRİM ÖDENECEK

Bu kapsamda haziran ayında TMO’ya ürün teslim eden üreticilerin primlerinin temmuzda, temmuz ve ağustos aylarında ürün teslim eden üreticilerin de prim ödemelerinin takip eden ay içinde ödeneceği bilgisini paylaşan Kirişci, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından buğday için 1.000 TL/Ton, arpa için 500 TL/Ton olarak ödenecek ‘Hububat Alim Priminden’ üreticilerimizin yararlanmaları için ürünlerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO’ya satmış olmaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

FİYAT FARKI ÖDEMELERİ TEMMUZ AYINDA HESAPLARDA OLACAK

Kirişci, “TMO’ya bugüne kadar ürün teslim etmiş olan tüm üreticilerimiz, artırılan yeni alım fiyatlarından faydalanacak; geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise temmuz ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını vermek için Bakanlık olarak elimizden gelen gayreti gösteriyor, bu vesileyle tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyoruz” dedi.