Editörün SeçtikleriEkonomi

Beklenen gelişme: Kabul edildi: Maaşlara en az 1.34 TL’lik artış geliyor

Çok sayıda kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Emekli ve memurları kapsıyor. Güzel haber sonunda geldi. Oranın belli olduğu açıklandı. AK Parti tarafından Meclis’e sunulan 3600 ek gösterge ve öğrenci affını içerisinde barındıra 57 maddelik yasa teklifi TBMM’de kabul edildi. Detaylar haberimizde..

EK GÖSTERGE İLE 40 – 50 BİN TL’LİK ARTIŞ OLACAK

Düzenleme ile birlikte ek göstergesi 3600’e çıkan 30 yıllık bir hizmeti olan memurun emekli aylığında 1.234 TL ile 1.391 TL arasında artış yapılacak. Emekli ikramiyelerinde ise 44 bin 500 TL ile 50 bin 150 TL arasında artış yapılacağı ifade edildi.

Birinci dereceye gelmiş 3000 ek göstergeli öğretmenin, sağlık çalışanının ve din görevlisinin emekli aylığı 5627 TL’den 6861 TL’ye çıkacak, emekli ikramiyesi ise 202.909 TL’den 247.408 TL’ye çıkacak. Böylece söz konusu kamu görevlilerinin emekli aylıklarında ve ikramiyelerinde yüzde 22 oranında artış sağlanacak.

ÜCRETLER YENİDEN BELİRLENECEK

Çalışanların arasındaki derece, kademe sebebiyle yaşanan dengesizlikler bu şekilde sona erecek. Erdoğan’ın talimatı ile bakanlığın kamu çalışanları için yaptığı işe göre ücretlerin yeniden belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Buna göre 560 bin sözleşmeli personele kadro çalışması tamamlanacak, ikinci adımda da kamuda ücretler yeniden belirlenecek. Kamuda sözleşmeli istihdam edilen yazılımcı, bilgisayar mühendisi, doktor gibi meslek grubundakilere kadro hakkı verilecek.

DÜZENLEME YENİ YILDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yapılan açıklamaya göre düzenlemenin yeni yılda yürürlüğe gireceği belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın paylaştığı meslek gruplarına göre güncel artışların yer aldığı tablo şu şekilde: