Personel Alımı

İBB Duyurdu: 14 Farklı Branş İçin Toplam Olarak 100 Kişilik Kadro Açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kadrolu olmak üzere 14 farklı branş için toplam olarak 100 kişilik kadro açtı. İBB resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda en yeni ve en güncel personel alım ilanlarını paylaştı. Süreç ile ilgili ve açılan branşların şartları ile ilgili detaylar paylaşıldı.

İBB’nin açtığı 100 kişilik kadroya için başvurular online olarak yapılacak, işe alım süreci online olarak devam edecek. İBB tarafından açılan bu kadrolara yapılacak atamalar ve kontenjanları belli oldu.

İBB Kadroları Belli Oldu

İBB’nin alacağı memurlardan 17 kişi memur olarak, 2 kişi istatistikçi olarak, 5 kişi kütüphaneci olarak, 5 kişi mimar olarak, 10 kişi mühendis olarak, 5 kişi peyzaj mimarı olarak, 5 kişi şehir plancısı olarak, 25 kişi tekniker olarak, 5 kişi teknisyen olarak, 2 kişi psikolog olarak, 5 kişi sağlık teknikeri olarak, 5 kişi sağlık teknisyeni olarak, 6 kişi veteriner hekim olarak, 3 kişi ise veteriner sağlık teknisyeni olarak toplamda 100 kişi işe alınacak.

Başvuru Şartları Açıklandı

Başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan şartlara haiz olması gerekmektedir. Buna göre;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından hiçbir şekilde mahrum olmamak,
  • Erkek adaylar için zorunlu askerlik hizmeti ile bir ilişiği olmamak,
  • Görevi yerine getirmesine engel olacak akıl, ruh ve beden hastalığı bulunmamak,
  • 2020 yılı KPSS sınavından lise, ön lisans ve lisans türlerinde en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan memur alımları için başvurular 1 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru yapmak isteyen adaylar İBB’nin resmi internet sitesindeki kariyer sayfası ziyaret etmelidir.