Personel Alımı

Bekir Bozdağ Müjdeyi Verdi! Adalet Bakanlığı Bünyesinde İstihdam Edilmek Üzere 1.500 Personel İşe Alınacak!

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı açıklandı. Adalet Bakanlığı personeli olarak çalışacak kişiler için pek çok farklı unvanda işe alımlar yapılacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamaya göre toplam olarak 1.500 kişi personel olarak işe alınacak. Adalet Bakanlığı’nın alacağı personeller ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.

1.500 Kişi Bakanlık Bünyesinde İstihdam Edilecek

Kütahya şehrinde açılması planlanan Kütahya Adalet Sarayı’nın temel atma törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çok kritik açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamalara göre 1.500 kişi kamu personeli olarak işe alınacak. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışacak olan personellerin işe alınması ile birlikte kadrodaki eksiklerin giderileceği ve personel sayısının artması ile birlikte kadroların güçleneceği ifade edildi.

Kadroların Güçlendirilmesi Hedefleniyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamaya göre, bakanlık bünyesinde istihdam edilecek olan 1.500 personelin hakim ve savcı unvanları ile işe alınacağı açıklandı. Adliyelerde yapılan düzenlemelerden bahseden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, donanımların günden güne güçlendirildiğini ve mahkeme sayılarının artırıldığını ifade etti. Bu nedenle bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere hakim, savcı ve kamu personeli olarak işe alımlar yapılacağı bilgisini verdi.

Müstakil Adliye Sayısı 363’e Yükseldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ülkemizde bulunan müstakil adliye bina sayısını 78’den 363’e çıkardıklarını ifade etti. Hedeflerinin ise, müstakil adliyesi olmayan il kalmayana kadar bu konudaki çalışmalarına ağırlık vermek olduğunu ifade eti. Toplamda 1.500 hakim ve savcı adayının alınacağını ve bunların 1.200’ünün hukuk fakültesinden mezun kişiler olacağını dile getirdi. Geri kalan 300 kişinin ise 150’sinin avukatlık mesleğinden, 150’sinin ise idari yargıdan olacağını sözlerine ekledi.