Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Otomobili olanlara ve olmayanlara müjde! Bakanlık az önce resmen duyurdu: Bayram boyunca tamamen ücretsiz olacak

Kurban Bayramı yaklaşırken bir duyuru daha bayramda köprü ve otoyolları kullanacak olan vatandaşlara çok önemli bir duyuru yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarında vatandaşlara sevindiren haberi verdi. Yapılan açıklamada Kurban Bayramında köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı ifade edildi.

BAYRAMDA ÜCRETSİZ OLACAK

Buna göre, bayram tatili nedeniyle KGM sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerin ücretsiz olacağı ifade edildi.

Bununla beraber 9 Temmuz Cumartesi (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00’dan başlayarak, 12 Temmuz Salı saat 00.00’ye kadar ücretsiz olacağı aktarıldı.

Tüm bunlarla beraber aynı zamanda devletin işlettiği toplu taşıma hizmetleri de bedava gerçekleştirileceği ifade edildi.

YAP İŞLET DEVRET

Bakan Karaismailoğlu Yap-işlet-devret modeline yönelik eleştirilere 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden cevap verdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bakın daha 1 kuruş ödemedik. Proje bitti, 4 yıl gibi kısa bir sürede bitti. 2 milyar 545 milyon euroluk finansal giderin bir geri dönüşü olacak. Ortalama süreye geldiğinde artıya geçmeye başlayacak. 2040 yılına geldiğimizde bu projeler sayesinde bütün ulaştırma altyapı bakanlığı artık kendi gelirini kendi üreten bir bakanlık haline dönecek bu projeler sayesinde.”