Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika EYT bekleyenlere müjde verildi! Bakan Bilgin beklenen haberi sonunda verdi: EYT için tarih belli oldu

Bakan Bilgin, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında Türkiye’nin her sorunu çözülmesi gereken dosya olarak durduğunu belirtti ve çözülecek dosyalardan biri olduğunu ifade etti.

EYT İÇİN TARİH VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 24 Tv’de katıldığı programda, “EYT meselesi masanızda mı?” sorusuna yanıt verdi. Bakan Bilgin açıklamalarında EYT için tarih verdi ve önlerindeki çözülecek dosyalardan biri olduğunu ifade etti. Konu hakkında Bakan Bilgin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Tabii masamızda. Türkiye’nin emekçileri hiç merak etmesinler, hiç endişe etmesinler. Türkiye’nin her sorunu, çözülmesi gereken dosya olarak önümüzde duruyor. Bu, önümüzdeki dosyalardan, çözülecek şeylerden biri”

“ÖNEMLİ DOSYALARDAN BİRİ”

Bakan Bilgin programda “2023’te EYT çözülür diyebilir misiniz?” sorusuna da yanıt verdi. Buna göre açıklamalarında “2023’te EYT çözülür diyebilir misiniz?” sorusuna” ifadelerini kullanan Bakan Bilgin “O da önemli dosyalardan biri… Orada da alternatif maliyetleri, çözüm önerilerini oluşturmaya çalışıyoruz. Her şey önümüzde” ifadelerini kullandı.

GEÇİCİ İŞÇİLER KONUSU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, önlerinde acil çözülmesi gereken sorunlardan birinin de “geçici işçiler” olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“Bu sorunu çözeceğiz. Onlara söz verdim. Öncelikli çözeceğimiz sorunlardan birisi bu. Bunun yanında kamuda sözleşmeliler sorunu var. Bunları sadeleştireceğiz, sözleşme yapılması zorunlu olanları statülere dönüştüreceğiz, diğerlerinin de kadro haklarını vereceğiz.”