Emlak

Türkiye Ekonomi Bankası’ndan Emlak Sektörüne Büyük Darbe: Uşak, Artvin, Bursa ve Ordu’da Peynir Ekmek Gibi Konut Satışı!

Birçok faktör çerçevesinde yukarı yönlü hareketlerine devam eden ve sonuç olarak da gündelik hayatın pahalılaşmasına sebep olan ekonomi piyasaları, emlak fiyatlarını da direkt olarak etkiledi Bu noktada devreye giren bankalar, hacizli konut satışı hizmetleri aracılığı ile piyasanın oldukça altında fiyatlardan gayrimenkul satışına başladıklarını duyurdu.

Bankadan Hacizli Konut Satın Almak Ne Anlama Gelir?

Bankalar tarafından satışa sunulan gayrimenkuller, ilgili bankadan teminat karşılığında finansman hizmeti alan ancak vade sonunda çeşitli faktörlerden ötürü borcunu ödeyemeyen müşterilere aittir. Bu gayrimenkuller, en fazla 3 yıl boyunca bankanın bünyesinde bulunabilir. Bankacılık sektöründe verilen kararlar gereğince gayrimenkullerin 3 yıldan fazla banka bünyesinde bulundurulması uygun değildir.

Bankadan Kimler Hacizli Konut Satın Alabilir?

Bankaların borç karşılığı el koydukları gayrimenkuller, 18 yaşın üzerinde olan her vatandaş tarafından satın alınabilmektedir. Satın alma sürecinin başlaması için ise öncelikle ilgili gayrimenkul için belirlenmiş olan teminat bedelinin yatırılması gerekmektedir. Bankanın kendisine teminat bedelinin yatırılmasından sonra ilgili e- haciz sitesine giriş yapılarak, satın alınmak istenen gayrimenkule ilişkin online fiyat teklifinin verilmesi gerekmektedir. Sonuç olarak gayrimenkul için en yüksek teklifi sunan tüketici, gayrimenkulün yeni sahibi olacaktır.

Türkiye Ekonomi Bankası Hacizli Konut Satışı İlanları

Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye’nin dört bir yanında konut, tarla ve iş yeri satışına başladığını duyurdu. Banka tarafından satışa çıkarılan gayrimenkullerin fiyatları piyasanın oldukça altında belirlenirken, Uşak, Artvin, Bursa ve Ordu’da satılacak olan gayrimenkullerin özellikleri ve fiyatları şu şekilde duyuruldu:

  • Uşak Merkez müstakil ev 360 metrekare: 800 bin TL
  • Artvin Kemalpaşa apartman dairesi 125 metrekare: 450 bin TL
  • Ordu Çatalpınar müstakil ev 156 metrekare: 175 bin TL

Bursa İnegöl apartman dairesi 95 metrekare: 480 bin TL