GenelGündem

Bu sene Kurban Bayramı’nda et yemeyen hane kalmayacak: Belediyeden ihtiyaç sahibi hanelere kurban eti desteği!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ihtiyaç sahiplerine destek haberleri peş peşe geliyor. Bu sene Kurban Bayramı’nda et yemeyecek hane bırakmayacak seferberliklerden biri de İzmir’in Konak ilçesinden geldi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iki yıldır yürüttükleri ‘Askıda Kurban’ kampanyasına katılım için Konak’ta ikamet eden dar gelirli vatandaşlara müjde verdi.

Hayırseverlerin bağış yaptığı “Askıda Kurban” kampanyası, pandemi döneminden itibaren gerçekleştiriliyor. Kampanyanın ilk senesinde 2, 2. senesinde ise yaklaşık 3 tonluk kurban eti dar gelirli vatandaşlara ulaştırıldı.

Başkan Batur vatandaşlara şöyle seslendi:

“Biz geçen sene de ‘Askıda Kurban’ kampanyası başlatmıştık. Bu yıl da ‘Askıda Kurban’ kampanyasını yineliyoruz. Bu yıl daha çok insanın buna ihtiyacı olacak diye düşünüyorum. Buradan Konak’taki hayırseverlere seslenmek istiyorum. Kestiğiniz kurbanlardan ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için bir problem yaşıyorsanız, doğru yere gitmesini istiyorsanız Konak Belediyesi’ni arayın. Konak Belediyesi’nin bu isteğinizi yerine getirecek bir kamu kurumu olduğunu bilin. Konak Belediyesi’ni arayın, biz evlerden alıyoruz, soğuk hava deposuna götürüyoruz etleri ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Geçen sene 3 ton civarında ihtiyaç sahiplerine et dağıtma imkanı bulduk.”

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI YAPILDI

Kurban eti bağışlamak isteyen vatandaşların ‘0 541 559 27 18’ numaralı telefondan ya da ‘0 533 071 55 65’ numaralı Whatsapp hattından başvuru yapabileceği açıklandı.