Editörün SeçtikleriEkonomi

Okkalı zam geldi! Asgari ücret zammı cebimize girmeden eridi: Yüzde 40 oranında zam yapıldı!

Geçtiğimiz hafta Cuma günü asgari ücret net olarak 5 bin 500 TL seviyesine çıkarılmıştı. Yapılan yüzde 30’luk zam ne yazık ki daha cebimize girmeden erimeye başladı. Gelen bir son dakika haberine göre önce sıvı yağ, sonra şeker ve çaya gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Yumurta fiyatlarına yeni bir zammın geldiği açıklandı. Yüzde 40 oranında yapılan zamların en kısa sürede market raflarına yansıması bekleniyor.

Asgari ücrete yapılan zam daha vatandaşların eline geçmeden erimiş oldu. Dün de ayçiçeği yağı ve çaya zam geldiği açıklandı. Bugün de yumurta fiyatlarına yüzde 30 oranında zam geldiği açıklandı.

45 TL OLDU

Yapılan zam ile birlikte 30’lu büyük boy yumurtanın fiyatı 45 TL olduğu açıklandı. Bu zammın toptancılar tarafından yapıldığı açıklandı. Bu oranın market raflarına daha büyük bir şekilde yansıması bekleniyor.

YÜZDE 25 ZAM BEKLENİYORDU

Yumurtaya yüzde 25 oranında zam bekleniyordu. Yapılan zam miktarının yüzde 40 olması herkesi şoke ederken, yumurta toptancıları, arzı karşılayacak talebin ve yumurta üretiminin olmamasını zammın sebebi olarak gösterdi.

Bu fiyatlarda üreticilerin zarar ettiğini söyleyen yumurta üreticileri, zararın karşılanması için bu kararın alındığını belirtti.