Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ailelere 300 TL bayram harçlığı ödemeleri bugün başladı: 300 liralar kartlara yükleniyor! Her aileden 1 kişi alabilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer çok önemli açıklamalarda bulundu. Tunç Soyer açıklamalarında Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza desteklerini esirgemeyeceğini duyurarak nakdi ve sosyal yardımlarını duyurmaya başladığını belirterek ihtiyaç sahibi ailelere tam 40 milyon TL destek ödemesi yapılacağını ifade etti.

AİLELERE 300 TL VERİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ekonomik krizin gölgesinde geçirilecek Kurban Bayramı için desteklerin arttırıldığı belirtilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ihtiyaç sahibi yurttaşların Kurban Bayramı’nda rahat bir nefes alması için 74 bin hane için para verileceği bildirildi. Hanelere verilecek olan bayram harçlığının ise 300 TL olacağı belirtildi ve toplam 22,2 milyon lira bayram parası desteği sağlanacağı aktarıldı. Nakit desteği, Büyükşehir’in ulaştırdığı sosyal destek kartları üzerinden yatırılacak.

GIDA PAKETLERİ VERİLECEK

Bayramda nakdi desteklerin yanı sıra ayni destekler de devam edecek. 40 bin ihtiyaç sahibi haneye içerisinde temel mutfak ihtiyaçlarının yer aldığı gıda paketi desteği sağlanacak. Dağıtımına başlanan gıda paketleri, bayram sonrasında da ulaştırılmaya devam edecek. 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi 7 bin haneye ise içinde kavurma ve kemik suyu konservelerinin yer aldığı gıda paketleri ulaştırılacak.

OTOBÜS BİLETİ İÇİN 350 TL VERİLİYOR

3 bin 300 şehit yakını ve gaziye ise yine Kurban Bayramı öncesi 300 lira nakit desteği ve gıda paketi desteği verileceği belirtilerek Büyükşehir’den sosyal yardım alan ailelerin şehir dışında okuyan çocuklarına otobüs bileti desteği kapsamında toplam 3 bin 403 öğrenciye 350 liradan 1 milyon 182 bin lira kaynak ayrıldığı duyuruldu.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi yurttaşlara toplamda 40 milyon lira tutarında ayni ve nakdi destek sağlamış olacak.