Editörün SeçtikleriGündemPolitika

FLAŞ KARAR! Haberi şimdi geldi: 2 belediye başkanı acilen görevden alındı!

Tüm Türkiye’yi şoke eden kararlar peş peşe geldi. Gelen bir son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı harekete geçerek, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen 2 belediye başkanı görevden alındı. Detaylar az önce belli oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından flaş bir karar alındı. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak’ı hakkında aldığı karar doğrultusunda 2 başkan için görevden uzaklaştırma kararı alındı.

Ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından inceleme yapıldı. Aynı zamanda Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma yürütüldü.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Mülkiye Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar ile aynı partili Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç’in, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Kayalar ile Güleç’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

  1. BELEDİYE BAŞKANI DA UZAKLAŞTIRMA ALDI

Bir diğer karar da Aksaray’ın Yenikent Beldesine bağlı Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak için alındı. Yumuşak da görevden uzaklaştırıldı. Mülkiye Teftiş Kurulu, haksız kazanç elde ettiği ve belediyeyi zarara soktuğu gerekçesi ile Yumuşak’ı görevden uzaklaştırdı.