Emlak

Yapı Kredi Bankası uygun fiyatlı konut satışı! 130 metrekare apartman dairesi 149 bin TL, dubleks daire 500 bin TL!

Yapı Kredi Bankası, pek çok farklı kategori altında tüketicilerin lehine geliştirdiği finansman ve kart hizmetlerinden sonra bir yeni duyuru daha yayınladı. Ülkemizin önde gelen bankalarından olan Yapı Kredi Bankası’nın yeni duyurusuna göre kurumun, Türkiye’nin dört bir yanında uygun fiyatlı gayrimenkul satışına başladığı bilgisi kaydedildi.

Bankadan Konut Satışı Nedir?

Bankadan konut satışı başlığı, son zamanlarda yukarı yönlü hareketleri hızlanan ekonomi piyasalarının sebep olduğu konut zamlarından sonra sıklık ile tercih edilen satış araçlarından birisidir.

Bankaların finansman hizmetleri karşılığında teminat olarak aldıkları gayrimenkullere, vade sonunda ödenmeyen borçlar sebebi ile el konur. Banka tarafından el konan gayrimenkullerin, bankacılık kanununa göre 3 yıl içerisinde elden çıkarılması gerekmektedir. Bu kapsamda bankalar, Türkiye’nin dört bir yanında teminat olarak gösterilen ve vade sonunda banka bünyesine geçen gayrimenkulleri satışa çıkarırlar.

Bankadan Konut Satışı Kimleri Kapsar?

Bankadan konut satın alma işlemi, belirli bir kesime özgü olan bir durum değildir. 18 yaşın üzerinde ve akıl sağlığı yerinde olan her birey, bankalar tarafından satışa çıkarılmış olan gayrimenkulleri satın alabilmektedir. Bu kapsamda atılması gereken ilk adım ise satın almaya karar verilen konut için belirlenmiş olan teminat bedelinin bankaya yatırılmasıdır. Teminat bedelinin yatırılmasından sonra ise ilgili konut veya diğer gayrimenkul için fiyat teklifi yapılması gerekmektedir. İhale sonucunda konuta en yüksek fiyat teklifini veren, tapuyu alma hakkını elde etmektedir.

Yapı Kredi Bankası Gayrimenkul Fiyatları Temmuz 2022

Yapı Kredi Bankası da gayrimenkul satışı yapan bankaların arasında yer almaktadır. 7 Temmuz tarihi itibari ile banka tarafından satışa sunulmuş olan konutlar şu şekildedir:

  • Isparta- Uluborlu 129 metrekare apartman dairesi: 140.000 TL
  • Osmaniye- Kadirli 215 metrekare dubleks daire: 500.000 TL

Kahramanmaraş- Onikişubat 185 metrekare apartman dairesi: 390.000 TL