Genel

Cüzdanında ehliyeti olan herkesi kapsıyor: Sakın yapmayın! Yoksa 1.823 TL para ödersiniz

Artık günümüzde pek çok kişi ehliyet alıp rahatça trafiğe çıkıyor. Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Bakanlık yaptığı açıklamada 1 Temmuz tarihinden itibaren tüm Türkiye’de otoyollarda hız sınırının 1 Temmuz’dan itibaren yükseltildiğini açıkladı.

Otoyollardaki hız sınırı bakanlığın kararı ile birlikte değiştirildi. Hız sınırlarının Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar uzanan otoyolda (Ankara – Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarıldığı açıklandı.

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Bununla birlikte 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere hız sınırında ortalama saat 10 – 20 km arasında artışlar yapıldığı kamuoyu ile paylaşıldı.

130 KM’YE YÜKSELTİLDİ

Konuya ilişkin yapılan açıklamada Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s’ye çıktı.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıktığı da ayrıca ifade edildi.

AMAN DİKKAT: 1.823 TL’LİK İDARİ PARA CEZASI VAR!

Yapılan açıklamada radar cezası hız sınırını aşan sürücüler için uygulanacağı açıklandı. Trafik güvenliğini sağlayan ve sağlıklı bir trafik akışının yaşanması için kurallara uyulması gerekiyor. 2022 yılına kadar radar cezasının ortalama 1.823 TL’ye yükseldiği ifade edildi.