EkonomiGenelGündem

Piyasanın uzmanı felaket senaryosunu paylaştı: Gram altın için korkutan uyarı geldi! Bu tarihte tepetaklak olacak

Piyasa ile ilgili analiz ve değerlendirmelerinde isabetli yorumlarıyla bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu defa net konuştu! Tarih vererek gram altın ve dolar için felaket uyarısında bulunan Memiş, “Siz gardınızı alın” dedi. İşte detaylar…

Aylar öncesinde gram altının 1450 TL olacağı tahminiyle konuşulan İslam Memiş, Eylül ve Ekim aylarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Son 6 aydır resesyon beklemiyoruz diyenler, geçici enflasyon diyerek piyasayı oyalayanlardı. Bugün resesyon fiyatlamasının başladığını gördük. Eylül, ekimdeki büyük tufanın ayak sesleri bunlar. Küresel piyasalarda enflasyonla mücadele kolay değildir. Siz bundan sonraki süreçlerde duygularınızla değil, aklınızla hareket etmek zorunda olan küçük yatırımcılarsınız. Çünkü sizin birikimleriniz, perde arkasında bir çekirdek parası. Onlarla siz aynı kaderi paylaşmıyorsunuz. Küresel piyasalarda bu hafta doların savaşı var. Doların diğer enstrümanlara karşı savaşı var. Dolar üstünlük sağlamak için diğer enstrümanları ezdi geçti. ABD, dolar güçlüdür, ABD güçlüdür mesajı veriyor. Kısa vadeli dalgalanmalarla işiniz olmasın, siz gardınızı alın.”

SAKIN TUZAĞA DÜŞMEYİN

“Altın fiyatları düştü haberleri var. Altının ons, gümüşün ons fiyatından bahsediyorlar. Bankadan gram altın aldığınızda 994 lira olduğunu, Kapalıçarşı’da 994 lira olduğunu göreceksiniz. Gümüşün gram fiyatı bankalarda, Kapalıçarşı’da 11.13 seviyesinde. Tuzağa düşmeyin, varlıklarınıza sahip çıkın. Duygularınızla hareket etmeyin.”

“Şu anda bütün dünyada buğday tarlaları yakılıyor. Buna kaza süsü veriliyor, terör örgütleri kullanılıyor. Bugün buğday tarlalarını yakanlar, eylül, ekimde gıda krizini hazırlıyor. Son iki yıldır aynı anda bütün ülkelerde ciddi anlamda orman yangınları var. Yine bütün derelere, barajlara kimyasal atıklar atıyorlar. Bütün dünyada şu anda 40 yılın zirvesinde enflasyon varken, alım gücü azalmışken, bütün insanlar fakirleşmişken, siz küresel piyasalarda, altının, gümüşün, diğer para birimlerinin değer kaybedeceğini ve bunda manipülasyon olmadığını düşünüyor musunuz?”

EYLÜL VE EKİM AYINDA GÖRECEKSİNİZ

“Enflasyon demek altın demektir, gümüş demektir. Buna rağmen siz biriktirdiğiniz altın veya gümüşlerin değerini kaybedeceğini mi düşünüyorsunuz? Eylül ve ekim ayı geldiğinde göreceksiniz. Çuvallarla para gelecekmiş, dolar 6 liraya düşecekmiş. Bunlarla yatırıma yönelip varlıklarınızı satarsanız ayazda kalırsınız. Küresel dünyada doların değer artış süreci var. Türkiye’de yüzde 80’e yakın enflasyon var. Rezervler azalmaya devam ediyor. Doların rezerv para olmadığını ifade ettim.”

DOLAR 20 LİRAYI GEÇECEK

“Evet, dolar bir yatırım aracı değildir. Enflasyona karşı sizi korumaz. 17-18 aralığından dolar alınmaz. Bu 19, 20, 21 lira olmayacağı anlamına gelmiyor. Dolar eylül itibarıyla yeni ataklar gerçekleştirebilir hatta 20 liranın üzerini görebilir. Yıl sonundan bahsediyorum. Bu bugün ben dolar alacağım, kazanacağım anlamına gelmiyor. Geçen yıldan elinde dolar varsa, euro/dolar paritesi, altın ve gümüşün ons fiyatı dip seviyelerde. Sepetle yolunuza devam etmek zorundasınız. Yatırımlarınızı 4’e bölmek zorundasınız. Yol arkadaşlarım şu anda mutlu şekilde yoluna devam ediyor. Çok mutlular. Düşerken de yükselirken de kazanıyorlar çünkü sepetindeki dengelerini bozmuyorlar.”