Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Türkiye’deki herkese 10 Temmuz kimlik duyurusu yapıldı! Herkes mutlaka yaptırsın: 37,5 TL ödenecek, cezası var

Türkiye’deki herkese kimlik duyurusu yapıldı. Yıl sonunda eski tip kimliklerin kullanım süresinin sona erdiği belirtilerek eski tip kimlik kullananların yeni tip kimlikle değiştirmediği sürece ceza ödeyeceği yıl sonuna kadar yeni tip kimliklerin alınmış olması gerektiği yeni yılda eski tip kimlik kullananların ceza ödeyeceği aktarıldı. Kimlik yenileme randevusu randevu.nvi.gov.tr internet adresinden alındığı belirtilerek henüz eski tip kimliğini yeni tip kimlik ile değiştirmeyen vatandaşlara duyuru yapıldı.

37,5 TL PARA ÖDENECEK

Ayrıca yıl sonuna kadar vatandaşların eski tip kimliklerini yeni tip kimliklerle değiştirmesi gerektiği belirtilerek 37,5 TL ödenecek ve bazı belgelere ihtiyaç duyulacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan kimlik yenileme işlemi için; üzerinde TC kimlik numarası yazan mevcut nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport, 1 adet biyometrik fotoğraf ve yenileme ücreti olan 37,5 TL’nin ödendiğine dair makbuz gerektiği duyuruldu.

PARMAK İZİ ALINACAK

Yeni kimlik kartı başvurusu için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu aldıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlamanın ortalama 20 dakika sürdüğü belirtilerek başvuru esnasında, HAVELSAN’ın geliştirdiği yerli parmak izi tanıma sistemiyle vatandaşların parmak izi alındığı paylaşıldı. Ayrıca eski kimlik kartlarından yeni çipli kimlik kartlarına geçilmesi işlemi, Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde 2017 yılında başladığı belirtilerek eski nüfus cüzdanlarının yerini alacak kimlik kartları, çipli olmaları dolayısıyla daha güvenli olacağı aktarıldı.

RANDEVU DETAYLARI

randevu.nvi.gov.tr internet adresine girdikten sonra ‘T.C. Kimlik Kartı’ başlığına tıklanması gerektiği belirtilerek ekrana gelen uyarıyı okuduktan sonra ‘Kabul Ediyorum’ seçeneğini seçerek randevu alma işlemine devam edileceği belirtilerek bunun ardından açılan ekranda gerekli bilgilerin doldurulması gerektiği randevu almak istediğiniz Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü şubesini ve randevu tarihini seçmeniz gerektiği bildirildi.

Yeni kimlik kartı için aldığınız başvuru randevusuna giderken yanınızda mutlaka nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, aile cüzdanı, geçici kimlik belgesi gibi üzerinde TC kimlik numarası yer alan resmi bir belge ve 1 adet biyometrik fotoğraf götürmek gerektiği aktarıldı. Yeni tip kimlik kartı almak için 37,5 TL ödemek gerektiği belirtilerek online yapılan ödemeler, nüfus müdürlüğünün sisteminde göründüğü ancak nüfus müdürlüğüne giderken ödemenin yapıldığına dair makbuzunun yanınızda olması gerektiği duyuruldu.

ÜCRET TARİFESİ

Ücret yenileme tarifesi ise şöyle paylaşıldı:

* Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 37,50 TL

* Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 37,50 TL

* Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 37,50 TL

* Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 75,00 TL