Editörün SeçtikleriEkonomi

Çoğu kişi bilmiyor: 1 Temmuz’dan itibaren değişti: Her ay 3.336 TL yatırılacak

Devlet vatandaşlara çok sayıda isim adı altında nakdi destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bazı ödemeler tek seferlik bazı ödemeler aylık olarak yapılıyor. Belirtilen ödemelerden yararlanmak için şartları taşımak gerekiyor. Ödemelerin miktarı ise genel olarak asgari ücrete göre belli oluyor. 1 Temmuz tarihinden itibaren belirtilen bu tutarlar milyonlarca kişi için güncellenmiş oldu.

Engelli ve yaşlı vatandaşların hayatlarını bağımsız bir şekilde yaşaması ve topluma katılması için sosyal destek ödemeleri yapılıyor. Hem vatandaşların para ihtiyaçlarını karşılamak hem de bakıma muhtaç olanlara destek sağlamak adına ekonomik açıdan ödemeler yapılıyor.

1 TEMMUZ’DA DEĞİŞTİ

Devletin yapmış olduğu bu ödemelere asgari ücret ile birlikte 1 Temmuz tarih ile birlikte zam gelmiş oldu. Zamlı miktarlar ise hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor.

ÖDEMEDEN DAHA FAZLA KİŞİ YARARLANABİLECEK

65 yaş aylığının alınabilmesi için belirtilen şartları taşımak gerekiyor. Şartlar yaş, gelir ve sosyal güvence olarak açıklandı. Kişi 65 yaşını doldurmalı, maaş almamalı ve belirtilen gelir şartını taşıması gerekiyor. Temmuz ayına kadar hanedeki kişi başına gelirin 1.417 lira olup olmadığına bakılırken, 4 bin 253 liradan 5 bin 500 liraya çıkan asgari ücrete paralel gelirin 1.833 lirayı geçip geçmediği belirleyici hale geldi.

AKRABALARA 3 BİN 336 TL ÖDEME

Hasta ve yaşlı bakımını üstlenen akrabalara da evde bakım yardımı yapılıyor. Bakım ödemeleri de 6 ayda bir memur maaşı olarak artış gösteriyor. 1 Ocak tarihinden itibaren 2 bin 345 TL olan bu destek 1 Temmuz tarihinden itibaren 3 bin 336 TL olarak ödenecek. Ödemeler her ayın 15’i ve 31’i arasında hesaplarda olacak.