Personel Alımı

Erciyes Üniversitesi 60 KPSS puan şartıyla en az lise mezunu personel alımı yapacak! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

Kamu kurum ve kuruluşlarında personel alımları devam ederken bir personel alım ilanı da Erciyes Üniversitesi’nden geldi. İstihdamı güçlendirmeye ve arttırmaya yönelik gerçekleştirilen personel alımlarında kadrolara ilişkin bilgiler de açıklandı. Erciyes Üniversitesi tarafından yapılacak olan personel alımlarında adaylarda en az 60 KPPS puan almış olma şartı aranırken, alımlarda en az lise mezunu adaylar istihdam edilecek. Erciyes Üniversitesi tarafından yapılacak olan personel alımında başvuru şartları neler?

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

Erciyes Üniversitesi yeni personel alım ilanını yayınladı. Kurum tarafından yapılan açıklamada 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin (B) Fıkrası uyarınca kuruma hemşire, sağlık teknikeri, tekniker, sağlık personeli, destek personeli ve büro personeli alımları yapılacak. En az lise mezunu olan adaylar arasında istihdam yapılacağı belirtilirken, kurum bu alımlarda en az 60 KPSS puan şartı arıyor. Öte yandan Erciyes Üniversitesi personel alımlarında başvuru şartları da belli oldu.

Başvuru Tarihleri ve Başvuru Kanalı

Erciyes Üniversitesi personel alımlarında başvurular 8 Temmuz 2022 tarihinde başladı ve başvurular 22 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek. Bu kapsamda adaylar e-Devlet kapısı üzerinden “Erciyes Üniversitesi > Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” adımlarını izleyerek ya da doğrudan “Kariyer Kapısı” internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Söz konusu personel alımlarında başvurular online kanallar üzerinden gerçekleştirilecek.

Aranan Şartlar Neler?

Söz konusu personel alımlarında aranan genel şartlar ise şöyle:

  • 657 Sayılı Kanunu’nun 8/A maddesinde belirtilen şartlara uyum sağlamak.
  • 657 Sayılı Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmaya engel akıl hastalığının olmaması.
  • Erkek adayların askerlik ile ilişiğinin olmaması.
  • Göreve engel sağlık sorunlarının olmaması.
  • KHK ile kamu görevlerinden çıkarılmamış olmak.
  • Tercih edilecek olan pozisyonda belirtilen yüksek öğrenim düzeyinden mezun olmak.

Personel alımlarındaki özel ve detaylı şartlar, personel alım ilanında yer alıyor.