Gündem

Bakan Koca Tepkisini Koydu! Doktorlara Silah Mı Verilecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘doktorlara silah verilmesi’ talebine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada “Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı Silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar” ifadelerini kullandı.

Hekimsen’den Tartışılacak Talep

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası tartışmalara neden olacak bir talepte bulunmuştu. HEKİMSEN yayımladığı ‘Sağlık Bakanlığımızdan Acil Önlem Taleplerimiz’ bildirisinin 4. maddesinde, “Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM’lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanması” talep etmişti.