- Haberler
- Gündem
- Son dakika acı haber paylaşıldı! Ünlü isim hayatını kaybetti: Kendi köyüne defnedilecek
Son dakika acı haber paylaşıldı! Ünlü isim hayatını kaybetti: Kendi köyüne defnedilecek
Uluslararası birçok ödüle sahip ressam İbrahim Örs'ten acı haber geldi.Örs Danimarka'da hayatını kaybetti.
Uluslararası birçok ödüle sahip ressam İbrahim Örs'ten acı haber geldi. Örs Danimarka'da hayatını kaybetti. İbrahim Örs, sanat çalışmalarını yaklaşık 45 yıldır Danimarka ve Milas'a bağlı Kıyıkışlacık Antik Kent İasos’daki atölyelerinde sürdürüyordu.
İBRAHİM ÖRS HAYATINI KAYBETTİ
Sanat çalışmalarını yaklaşık 45 yıldır Danimarka'nın Kopenhag kentinde sürdüren ve yaz aylarının önemli bölümünü Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık (İasos) Köyü’nde ailesi ile birlikte geçiren ressam İbrahim Örs'ten acı haber geldi ve hayatını kaybettiği paylaşıldı.
Evli ve bir çocuk babası 76 yaşındaki İbrahim Örs'ün cenazesi Danimarka'dan Türkiye’ye getirileceği paylaşılırken Sözcü'nün aktardığı bilgiye göre; Örs için 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü evinde ressam eşi Boris Örs ve kızı Aslı Örs ile sanatseverlerin katılacağı bir tören düzenleneceği paylaşıldı.
Örs’ün naaşı tören ve ardından öğle namazını müteakip Milas'ın Kıyıkışlacık Köyü'nde toprağa verilecek. Bugüne kadar 30'dan fazla ulusal ve uluslararası resim sergisi açan ve onlarca yarışmada ödül kazanan Örs'ün ölümü sanat dünyasında üzüntü yarattığı paylaşıldı.
İBRAHİM ÖRS HAKKINDA
İbrahim Örs, 1946 da Erzincan’ın Tercan ilçesinde doğdu. 1965 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden 1971 yılında mezun oldu. 1971 – 1972’de İsveç Dragebyget’de Jorn Nash atölyesinde resim çalışmaları yaptı.
1972 – 1985 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde öğretim üyeliği yaptı. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi ve asistanı oldu. 1985’te Danimarka'ya konuk öğretmen olarak gitti, bir süre sonra burayı ikinci vatanı olarak kabul edip Kopenhag'a yerleşti.
1974 yılında İstanbul Sheraton Oteli için açılan yarışmada 160 metrekarelik rölyef ve Bizans mozaik tarzındaki eserleriyle birinci oldu.
1988'de Kopenhag Belediyesi'nin açtığı yarışmada 200 metrekarelik duvar resmiyle birinci oldu. Örs, sanat yaşamını Danimarka ve Milas'a bağlı Kıyıkışlacık Antik Kent İasos’daki atölyelerinde sürdürüyordu.
Bakmadan Geçme





