Gündem

Ege’de orman yangını alarmı: Çok sayıda ekip gönderildi! Havadan ve karadan müdahale ediliyor!

Yaz sıcaklarının gelişiyle birlikte orman yangınları da kendini yeniden göstermeye devam ediyor. Bir yangın haberi daha Muğla’nın Datça ilçesinden geldi. Yangına müdahalenin devam ettiği öğrenildi. İşte detaylar…

Ajanslardan aktarılan bir son dakika haberine göre Muğla’nın Datça ilçesinde orman yangını çıktı. Datça’nın Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat 12.30 sıralarında çıkan yangını görenler ekiplere haber verdi.

ÇOK SAYIDA EKİP GÖNDERİLDİ

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 5 söndürme uçağı, 9 helikopter, 20 arazöz, 9 su tankeri ve 3 dozer ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Söndürme çalışmalarına askeri birliklerle, çevredeki sitelerin yangın söndürme ekipleriyle, bazı inşaat firmalarının beton mikserleriyle de destek verildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, kuvvetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi. Alevler sahile doğru ilerlerken, tedbir amacıyla Datça – Palamutbükü kara yolu trafiğe kapatıldı.