Gündem

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatırılacak? Maaş günleri nasıl belirleniyor?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 4 Temmuz 2022 itibariyle memur ve emekli maaşlarına uygulanan zam oranı da belli oldu. Emekli maaşlarında taban aylığın da 3.500 TL’ye yükseltilmesi ile birlikte emekli vatandaşlar ilk zamlı aylıklarını ne zaman alacaklarını araştırmaya başladı. SSK – Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarını ne zaman alacak? Memur emeklileri maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Gözler Aylıkların Yatacağı Tarihlerde

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarının zam ile birlikte netleşmesinin ardından maaşların yatacağı tarih merak konusu oldu. Gözler maaşların yatırılacağı tarihlere çevrilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin son kabine toplantısının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Böylece memur maaşları zamlı halleriyle Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yattı. Şimdi de yılda iki kez yapılan emekli zamlarının ardından emekli maaşlarının yatırılacağı tarihler merak konusu oldu.

Tahsis Numaralarına Göre Yatırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada zamlı memur maaşlarının, yaşlı ve engelli aylıklarının 9 Temmuz tarihindeki Kurban Bayramı’ndan önce ödeneceğini dile getirmişti. Ancak emekli maaşlarının daha öne çekiliği çekilmediğine ilişkin bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte emekli maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler de tahsis numaralarına göre belli oldu. Peki emekli maaşları hangi tarihlerde yatacak?

Emekli Maaşları Hangi Tarihlerde Yatırılacak?

SSK emeklileri maaş ödemelerini ayın 17’si ile 26’sı arasında alacak. Emeklilerin maaşlarını tam olarak hangi gün alacağı ise tahsis numaralarına göre belirlenecek. Buna göre tahsis numarasının son rakamı 0 olan SSK emeklileri ayın 26’sında, tahsis numarasının son rakamı 9 olan emekliler ise ayın 17’sinde maaşını alabilecek. Diğer taraftan Bağ-Kur emeklilerinde ise tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5 olanlar ayın 25’inde, son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sında, son rakamı 8, 6, 4 olanlar ayın 27’sinde ve son rakamı 0 ve 2 olanlar ayın 28’inde alacak.