Gündem

Ege’deki orman yangınlarıyla ilgili son dakika gelişmesi: Valilik açıklama yaptı! Yangının sebebi…

Son dakika… Türkiye dün hem Datça hem Çeşme’de meydana gelen orman yangınlarıyla bir kere daha sarsıldı. Yangınlarla ilgili açıklamalar peş peşe gelirken Çeşme’deki yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi.

İzmir’in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında havanın kararması ile sona eren havadan müdahale, günün ağarmasıyla tekrar başladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince’nin bölgede inceleme yaptığı öğrenildi.

Diğer yandan yangına müdahalede, 4 uçak, 6 helikopter, 1 komuta helikopteri, 1 yangın komuta aracı, 55 arazöz, 8 dozer, 6 yer ekibi, 324 işçi ve 38 teknik elemanın görev aldığı belirtildi.

Vali Köşger yangınla ilgili şunları söyledi:

“Dün 13.20 itibariyle başlayan yangına orman teşkilatımız 9 dakika içinde gerekli müdahaleyi yapmış ve olağanüstü bir gayretle şu ana kadar yangın söndürme faaliyetlerini sürdürmüş bulunmakta. Bu süre zarfında 117 araç ve 750’nin üzerinde personel, 7 helikopter, 4 uçakla yangına müdahale edildi. Orman bölge teşkilatımız, jandarma, AFAD, itfaiye, yerel yönetimler eş güdüm içerisinde yardım etti. Bölge halkı da burada yangın söndürme çalışmalarına aktif olarak katkı sağladı. Bu eş güdüm ve koordinasyon çerçevesinde personelimizin olağanüstü gayretleri neticesinde şu an itibariyle bütün olumsuz şartlara, şiddetli rüzgara rağmen hem Ovacık’taki hem de Zeytineli-Karaköy arasındaki yangını kısmi kontrol altına almış bulunmaktayız. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bütün araçlar herhangi bir parlamaya karşı sahada faaliyetlerini devam ettirecek.”

YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU

Karaköy yangınında gözaltına alınan 7 şüpheli ile ilgili de bilgi veren Köşger, “7 şüphelinin ifadelerine başvuruldu. 2’si gözaltında olmaya devam ediyor. 5’i serbest bırakıldı. Kaynak yapan ve ihmali bulunan 2 kişi gözaltında. Savcılık soruşturması devam ediyor. Ovacık’taki yangın da yüksek ihtimal elektrik kontağından, yüksek gerilim hatlarından kaynaklanmış. Teller kopmuş, birbirine çarpmış. Yangının başlangıç noktasında elektrik kontağı söz konusu” dedi.