Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Sistem resmen açıldı: e-Devletten IBAN numaranızı tanımlayın! 10 gün içinde nakit para alacaksınız: Kimlere ödeme yapılacağı açıklandı

Et ve Süt Kurumu yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerin hayvan pazarlarına getirdikleri ve satamadıkları kurbanlık hayvanları alacaklarını ve hesaplarına para yatıracaklarını duyurdu.

KİLO BAZINDA HESAPLANACAK

Ayrıca söz konusu açıklamada 17 Temmuz’a kadar satamadıkları kurbanlıklar için başvuran vatandaşların kilo bazında hesaplanarak 10 güne kadar hesaplarına paraların yatacağı ifade edildi.

NE KADAR FİYAT VERİLECEK

13 Temmuz ile 17 Temmuz aralığında başvurularının yapılmasının gerektiği bildirilirken fiyatların ise I. kalite dana 94 TL/Kg, II. kalite dana fiyatı 80 TL/Kg olduğu belirtilen duyuruda Küçükbaş hayvanlarda ise kuzu alım fiyatı 88 TL/Kg, toklu fiyatı 82 TL/Kg, koyun alım fiyatı 70 TL/Kg olacağı aktarıldı.

17 TEMMUZ SON TARİH

Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılmayan kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağı belirtilen duyuruda üreticilerin 13-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında en yakın ESK Kombinalarına veya sözleşmeli kesimhanelere başvurmaları halinde, kurbanlıkları Kurum karkas alım fiyatlarından satın alınacağı paylaşıldı.