EkonomiGündem

Milyonlarca kişi için son dakika açıklaması geldi: Bugün gün boyunca ücretsiz olacak!

Milyonlarca kişi için açıklama geldi. Kurban Bayramı’nın ardından Türkiye bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor. Milli gün olarak ilan edilen 15 Temmuz için ise açıklamalar peş peşe geldi. Buna göre vatandaşlar toplu taşıma araçlarından gün boyu ücretsiz yararlanabilecek.

Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunulan toplu ulaşım araçları bugün de ücretsiz. 15 Temmuz’un da resmi tatil olarak ilan edilmesiyle İstanbul’da metro, marmaray, metrobüs vapur, tramvay ve otobüsler ücretsiz oldu.

BAKANLIK AÇIKLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da 15 Temmuz’da toplu taşımaların ücretsiz olacağını duyurmuştu. Bakanlıkça yapılan açıklama şöyle olmuştu:

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçları ücretsiz olacaktır. Tüm vatandaşlarımıza iyi yolculuklar dileriz.  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı otobüsleri ve raylı sistem araçları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde vatandaşları ücretsiz taşıyacak.”