EkonomiGenelGündem

Bakan Yanık duyurdu: Başvuran ailelere 12 ay boyunca karşılıksız para ödenecek! Türk vatandaşı olmanız yeterli, ilk ödemeler yattı!

Devlet ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Aile Destek Programı resmen başladı. Kurban Bayramı öncesi ilk ödemelerin yattığı program kapsamında ihtiyaç sahiplerine toplamda 15 milyar TL verileceği duyuruldu.

Aile Destek Programı ile hanelere aylık düzenli ödeme yapılacak. Bu ödemeler yılda 12 kere olacak. Hane başına 450 – 600 TL arası tamamen karşılıksız ödeme verilecek.

Açıklanan bilgilere göre şu kişiler Aile Destek Programı’na başvuru yapamayacak:

Türk vatandaşı olmayan
Mavi Kart sahibi olan
Yerleşim adresi yurt dışı görünen
18 yaşından küçük olan
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunan.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya hanenin ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

Bakan Yanık Müjdeyi Vermişti

Bakan Yanık da katıldığı bir programda destek başvurularının açıldığı müjdesini şöyle vermişti:

“Türkiye Aile Destek Programı’ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran Pazartesi günü almaya başlayacağız..