Ekonomi

Enflasyon verileri sonrasında en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Türkiye’de milyonlarca emekli, temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zammı bekliyordu. TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon rakamları netleşti. Haziran ayının enflasyon rakamlarını açıklayan TÜİK bu sayede ilk 6 ayda oluşan enflasyonu açıkladı. Bu açıklama sonrasında vatandaşlar en düşük emekli maaşının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren temmuz ayı zam oranları ne kadar oldu?

Emekli Maaşlarına Enflasyon Zammı

Geçim derdini biraz olsun hafifletmek isteyen emeklilerin gözü kulağı temmuz ayında maaşlara yapılacak zamma çevrilmişti. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren açıklamalar TÜİK’ten geldi. TÜİK ilk 6 aylık enflasyon verilerini açıkladıktan sonra en düşük emekli maaşı belli oldu. Enflasyon oranlarının ardından memur emeklisine yüzde 41.69 oranında zam gözüktü. Bağkur emeklileri ise temmuz ayından itibaren maaşlarını yüzde 42.35 oranında zamlı alacak. Bu gelişmelerle birlikte vatandaşlar en düşük emekli maaşının ne kadar olduğunu merak etmeye başladı.

En Düşük SSK ve Bağkur Emekli Maaşları

Son dönemde gerçek rakamları gizlediği yönünde bazı tartışmalarla gündeme gelen TÜİK ilk 6 aylık enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’in enflasyonu yüzde 78.62 olarak açıklamasına rağmen hükümet emeklilere bundan daha düşük bir oranda zam yapmayı uygun buldu. Vatandaşların geçim derdine düştüğü şu dönemde temmuz ayında maaşlara yapılan zamlar dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileri ne göre memur emeklisine yüzde 41,69; Bağkur emeklileri yüzde 42,35 zam alacak. Böylelikle en düşük emekli memur aylığı 4 bin 289 TL’den 6 bin TL’nin üzerine çıktı. Memur emeklisi temmuz ayında 6 bin TL’den az aylık almayacak. Ekonomik açıdan rahat bir nefes almak isteyen vatandaşlar bu zam oranlarını yeterli bulmadı.