EkonomiGündem

Milyonlarca araç sahibine son uyarı! Resmi Gazete’de yayımlandı: Bu tarihe kadar ödeme yapmanız gerekiyor!

Milyonlarca araç sahibine son dakika uyarısı geldi! Her sene olduğu gibi MTV ödemeleri bu sene de 2 taksitle yapılıyor. İlk taksit Ocak’ta ödenirken ikinci taksitlerin de Temmuz ayında ödenmesi gerektiği açıklanmıştı. Peki MTV’nin son ödeme günü ne zaman? İşte detaylar…

MTV ödemelerinin ilk taksiti 1 – 31 Ocak tarihleri arasında ödenmişti. Temmuz ayında yapılacak olan ödemelerin ise 1 – 31 Temmuz tarihlerinde yapılmasına karar verilmişti. Ancak 31 Temmuz, Pazar gününe denk geldiği için tarih 1 Ağustos’a uzatıldı. Yani MTV ikinci taksitlerinin son günü 1 Ağustos Pazartesi günü oldu.

MTV ORANI 2022

Resmi Gazete’de yayımlanan MTV değişikliğiyle en yüksek MTV oranı 62 bin 633 lira olurken en düşük MTV ise 136.25 TL olarak belirlendi. Karar şöyle açıklandı:

“Cumhurbaşkanı Kararı’nda 2021 yılı için tespit edilen yeniden değerleme oranı, 12/2/1963 tarihli ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’nun 5’inci maddesinde yer alan (I) sayılı tarife, 6’ıncı maddesinde yer alan (II) ve (IV) sayılı tarifler ve geçici 8’inci maddesinde yer alan (I/A) sayılı tarifede bulunan taşıtlar için, 2022 yılında motorlu taşıtlar vergisi tutarlarına uygulanmak üzere %25 olarak belirlenmiştir.”