Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! e-Devlet üzerinden resmen başladı: Ailelere aylık 600 TL para veriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ‘Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek’ parolasıyla asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı çözüme kavuştuğu paylaşıldı. Aile Destek Paketi kapsamında 15 milyar TL’lik programdan 4 milyon hanenin faydalanacağı paylaşıldı. Hanenin gelir durumunda göre yıllık 7.200 TL para desteği sağlanacak.

1 MİLYON ÇOCUĞA ANAOKULU DESTEĞİ

İhtiyaç sahibi ailelere aylık 450-550-600 lira destek ödemeleri başlıyor. 15 milyar liralık bu programdan 4 milyon hane yararlanacağı belirtilirken başka destek programı ile de 1 milyon çocuğa anaokulu desteği verileceği belirtildi.

Devlet, sosyal yardım şemsiyesini genişletti. 50’ye yakın düzenli sosyal yardım programına bir yenisi daha eklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 15 milyar liralık ‘Türkiye Aile Destek’ projesi kapsamında hak sahiplerine ödemeler önümüzdeki günlerde yapılacağı ifade edildi.

27 HAZİRAN’DA BAŞLADI

Aile destek paketinden 4 milyon hane faydalanacak. Hanelerin gelir durumlarına göre aylık 450-550- 600 lira destek verilecek. Destekler 12 ay boyunca sağlanacak. Bununla beraber programa başvurular e-Devlet üzerinden 27 Haziran’da alınmaya başladı.

AİLELERE 600 TL VERİLİYOR

Aile destek paketinden 4 milyon hane faydalanacak. Hanelerin gelir durumlarına göre aylık 450-550- 600 lira destek verilecek. Destekler 12 ay boyunca sağlanacak. Bununla beraber programa başvurular e-Devlet üzerinden 27 Haziran’da alınmaya başladı.e-Devlet kullanmayan vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın herhangi bir kurumuna giderek başvurusunu yapabileceği aktarıldı.

ÖDEMELER 1 AY İÇİNDE YAPILIYOR

Konu ile ilgili olarak Sosyal yardım faydalanıcılarına yönelik bu yıl ilk kez vefat yardımı uygulaması başlatıldı.15 Nisan 2022 ve sonrasında vefat eden yakınlar için 750 lira nakdi destek verilecek. Başvuru sonucu ödemeler 1 ay içerisinde yapılıyor.

Tüm bunlarla beraber bir başka destek programı ile de 1 milyon çocuğa anaokulu desteği verileceği belirtilerek sosyal yardım alan ailelerin çocukları bu imkandan yararlanacağı ailelerin yapacaklarını tek şey, çocuklarını okula kaydettirmek olacağı aktarıldı. Çocuklara eğitim desteğini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sağlayacak.