Editörün SeçtikleriEkonomi

Resmi olarak açıklandı! Beklenen haber az önce geldi: Aylık 4 bin 500 TL geri ödemesiz para verilecek

İhtiyaç sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Beklenen haber resmen duyuruldu. Aylık olarak 4 bin 500 TL nakit para ödemesi yapılacağı açıklandı. Peki, kimler bu ödemeden yararlanabilecek? İşte aylık 4 bin 500 TL yardıma ilişkin yapılan açıklamalar ve detaylar..

Heyecanlandıran açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geldi. İBB yapmış olduğu açıklamasında öğrencilere büyük müjdeyi resmen vermiş oldu. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından KYK faizlerinin silineceği açıklandı. Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu tarafından da bir açıklama geldi.

75 BİN KİŞİYE VERİLECEK

İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında öğrencilere maddi yardım yapılacağını belirtti. Miktarın ise aylık 4 bin 500 TL olacağı açıklandı. Ekrem İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında üniversite öğrencilerine para verileceği duyuruldu. Yardım 75 bin kişiyi kapsayacağı da gelen b ilgiler arasında.

GERİ ÖDEME YAPILMAYACAK

Twitter’dan yaptığı açıklamasında öğrencilere verilecek olan 4 bin 500 TL ödemenin faizlendirilmeyeceği söyledi. Açıklamanın devamında enflasyon farkının olmayacağı da belirtildi. Başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına dair ise herhangi bir bilgi verilmedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“İBB, bu yıl 75 bin üniversiteliye 4.500 TL katkıda bulunacak. Faiz yok, enflasyon farkı yok! Çünkü geri ödemesiz. Gençlerin her zaman yanındayız”