Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Herkes hemen baksın: Koronavirüs belirtileri değişti! Artık herkeste en yaygın bu belirti görülüyor

Herkes hemen baksın: Koronavirüs belirtileri değişti! Artık herkeste en yaygın bu belirti görülüyor

Koronavirüs son aylarda azalarak neredeyse kaybolmuştu. Ancak bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada vakaların 40 kat birden arttığı açıklandı. Bununla birlikte koronavirüsün belirtileri değiştiği duyuruldu. Hemen hemen herkeste aynı semptomlar görülüyor. Yeni koronaviüs belirtileri neler? İşte koronavirüs belirtileri değişti haberinin detayları

Konuyla ilgili İngiltere’de bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucuna göre belirtiler resmen değişti. Herkes koronavirüsün en temel belirtileri arasında tat ve koku kaybı olduğunu biliyor. Fakat son dönemlerde koronavirüs belirtileri değişti.

150 BİN KİŞİ İNCELENDİ

Koronavirüste pozitif vakalarda en yaygın semptom boğaz ağrısı olarak açıklandı. Bunun yanında burun tıkanıklığı ve öksürük diğer sık görülen belirtiler arasında yerini aldı. İşte koronavirüste son gelişmeler:

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi’nin listesinde olan ilk belirtiler arasında yüksek ateş, tat ve koku kaybı artık son dönemlerde nadir görülmeye başlandı. Rastgele bir şekilde seçilen 150 bin kişinin berilerine göre salgının başından bu yana gelinen süre içerisinde koronavirüs belirtileri değişti.

EN YAYGIN BELİRTİ AÇIKLANDI

17 bin 500 kişiden gelen belirtilere göre koronavirüste artık en yaygın görülen belirti boğaz ağrısı. Bunun sebebinin virüsün zaman içerisinde geçirdiği mutasyon olarak ifade ediliyor.

EN SIK GÖRÜLEN BELİRTİLER

Boğaz ağrısı: % 58

Baş ağrısı: % 49

Burun tıkanıklığı: % 40

Kuru öksürük: % 40

Burun akıntısı: % 40

Balgamlı öksürük: % 37

Ses kısılması: % 35

Hapşırma: % 32

Yorgunluk: %27

Kas ağrısı: % 25

Ateş: % 13