Eğitim

YKS sonuçları açıklandı, sırada KYK yurt ve burs başvuruları var! Yurt, burs ve kredi başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak?

Türkiye’nin son günlerde gündeminde yoğun şekilde yer alan KYK kredi ödemeleri, hükümetin gerçekleştirdiği kabine toplantısından sonra açıklanan kararla sonuca bağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredi borçlarında sadece anaparanın ödeneceğini ve faizlerin silineceğini ifade ederken, gündemde KYK burs ve kredi başvurularıyla ilgili araştırmalar da başladı. Zira YKS sonuçlarının erken açıklanması ile birlikte üniversite tercihi hazırlıklarına başlayan öğrenciler, KYK burs, kredi ve yurt başvurularını nasıl yapacağını öğrenmek istiyor. Her yıl belli dönemlerde gerçekleştirilen KYK yurt ve burs başvuruları bu yıl hangi tarihlerde olacak? KYK burs, yurt ve kredi başvuruları nereden ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

KYK Kredi, Burs ve Yurt Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

YKS sonuçlarının erken açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrenciyi üniversite telaşı kaplamaya başladı. Üniversite tercihlerini gerçekleştirecek olan öğrenciler ilk olarak yurt ve burs araştırmalarına başladı. Özellikle de şehir dışında üniversiteye gidecek olan öğrenciler bu araştırmaları yoğun şekilde gerçekleştirirken, KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman ve nereden yapılacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda belli dönemlerde yapılan başvurular bu yıl hangi tarihlerde yapılacak? 2022-2023 dönemi için kredi ve yurt başvuruları nasıl yapılacak?

Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu?

Geçtiğimiz yıllarda kredi, burs ve yurt başvuruları Ekim ayına doğru yapılıyordu. YKS sonuçları açıklanmış olsa da öğrencilerin şimdi üniversite tercihi yapması gerekiyor ve başvuru tarihleri de üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra belli olacak. Yerleştirme sonuçları belli olduktan sonra alınacak olan başvuruların hangi tarihlerde alınacağı bu nedenle henüz netlik kazanmadı. Şehir değiştirecek öğrenciler başta olmak üzere KYK yurt ve burs araştırmaları devam ederken, başvurular için henüz net bir tarih verilmese de başvuruların Eylül ayında alınması bekleniyor.